Princ William vyjadril zármutok nad požiarom v chráme so 112 obeťami

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 09:45 • 2 min
Princ William vyjadril zármutok nad požiarom v chráme so 112 obeťami

BOMBAJ - Britský princ William vyjadril v nedeľu večer v Bombaji zármutok nad požiarom v hinduistickom chráme na juhu Indie, pri ktorom v ten istý deň pred úsvitom zahynulo podľa novej bilancie najmenej 112 ľudí a vyše 380 ďalších utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Vojvoda z Cambridge sa vyjadril k tragickému požiaru v juhoindickom štáte Kérala na charitatívnom bankete v kultovou bombajskom hoteli Taj Mahal Palace & Tower, informovala agentúra AP.

 

Požiar v hinduistickom chráme v dedine Paravúr preplnenom ľuďmi zavinili iskry z odpáleného ohňostroja.

Chrám organizuje každý rok súťaž v ohňostrojoch, na ktorej jednotlivé tímy pripravujú pre tisíce návštevníkov pyrotechnickú šou. V chráme sa preto nachádzalo množstvo zábavnej pyrotechniky, ktorú náhodná iskra zapálila a odštartovala jej výbuchy a požiar.

 

Podľa agentúry AP však chrám tento rok povolenie usporiadať "akýkoľvek ohňostroj" nedostal, pretože sa miestne úrady obávali, že sa jednotlivé tímy budú predháňať v množstve použitej pyrotechniky, čo považovali v preplnenom chráme za nebezpečné.

 

Polícia pátra po 15 členoch rady chrámu, ktorí po nehode utiekli. Zvažuje možnosť obviniť ich zo zabitia, za čo by im hrozili až doživotné tresty, a z ilegálneho skladovania výbušnín.

 

Väčšina z obetí zahynula pri zrútení budovy, v ktorej bola uskladnená zábavná pyrotechnika. Zatiaľ identifikovali vyše 80 z doterajších 112 obetí.

 

Na miesto požiaru pricestoval v nedeľu z metropoly Naí Dillí indický premiér Naréndra Módí. Stretol sa s premiérom štátu Kérala Ummenom Čándim a jeho spolupracovníkmi a hovoril s nimi o opatreniach na pomoc preživším.

 

Princ William s manželkou pricestovali v nedeľu na týždennú návštevu Indie bez svojich maloletých potomkov Georgea a Charlotte. Prvý deň pobytu zakončili účasťou na charitatívnom bankete, kde sa stretli s mnohými bollywoodskymi celebritami, športovými hviezdami a poprednými indickými podnikateľmi.

 

V nasledujúcich dňoch majú na programe štátny obed s indickým ministerským predsedom Módím v hlavnom meste Naí Dillí, návštevu miesta, kde bol v roku 1948 zavraždený indický politik a mysliteľ Mahátmá Gándhí, návštevu národného parku Kazironga, ako aj prehliadku veľkolepého mauzólea Tádž Mahal v meste Ágra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies