Princ William si zaspomínal, ako zvládal prácu pilota záchranárskeho vrtuľníka

NETKY.SK • 6 December 2021, 08:05 • 2 min
Princ William si zaspomínal, ako zvládal prácu pilota záchranárskeho vrtuľníka

Aký vplyv mali na princa Williama pracovné zážitky v období, keď pôsobil ako pilot záchranárskeho vrtuľníka? Práca mu spôsobovala smútok aj napriek tomu, že mal šťastný domov a pracovný život.

slovakia

left justify in out

William bol v rokoch 2015-17 pilotom civilnej záchranárskej helikoptéry charitatívnej organizácie East Anglian Air Ambulance. V podcaste Time to Walk spomínal, že si z práce nosil domov traumu a smútok ľudí. "Rozprávanie o týchto pracovných úlohách mi jednoznačne pomáhalo," povedal. Dodal, že svoje zážitky zdieľal so svojím tímom.

 

img

 

Pomohlo mu napríklad stretnutie s jedným z pacientov, ktorému ako pilot pomáhal, a s jeho rodinou. Ten pacient sa podľa Williama zotavil - hoci k úplnému zotaveniu podľa neho nedošlo.

 

"Ale myslím si, že ako ľudská bytosť, keď vidíš niekoho v takých zúfalých podmienkach, v podstate pri dverách smrti, nemôžeš si pomôcť a nebyť tým ovplyvnený."

 

William si zaspomínal aj na zážitky z detstva a na matku princeznú Dianu. Brávala ho na návštevy do zariadenia, ktoré poskytovalo prístrešie bezdomovcom. Cieľom bolo podľa Williama stretnúť ľudí, ktorí mali ťažší život, a takisto poučenie, že život prebieha aj "mimo múrov paláca".

 

William začal neskôr spolupracovať s viacerými charitatívnymi organizáciami, ktoré sa starajú o bezdomovcov, pripomína BBC. V podcaste takisto hovoril o svojom súčasnom živote a troch deťoch, ktoré má so svojou manželkou Kate, vojvodkyňou z Cambridgea.

 

Porozprával, ako mu jeho matka, princezná Diana, púšťala na ceste do školy pieseň Tiny Turnerovej The Best.

 

img

 

A zdá sa, že jeho tri deti zdedili jeho lásku k hudbe. William prezradil, že „väčšinu rána“ prebieha "masívny boj“ medzi princom Georgeom a princeznou Charlotte  o to, ktorá pieseň bude hrať. Riešením podľa neho je striedať, kto môže vyberať hudbu.

 

Možno vás zaujme: ROZHOVOR Jozef Terem: „Stopovanie prešlo vývojom, dnes nie je v kurze.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona