Princ William s manželkou a synom pricestovali na návštevu Austrálie

NETKY.SK • 16 Apríl 2014, 09:01 • 2 min
Princ William s manželkou a synom pricestovali na návštevu Austrálie

SYDNEY - Tisíce nadšených fanúšikov privítali dnes v slnkom zaliatom Sydney britského princa Williama s manželkou Kate a ich synom Georgeom. Vojvoda a vojvodkyňa pricestovali do Austrálie z Nového Zélandu, kde strávili desať dní.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP uviedla, že v Sydney ich privítal premiér Tony Abbott a ďalší štátni predstavitelia, s ktorými sa odobrali do slávnej budovy Opery. Davy vykrikujúcich fanúšikov, z ktorých časť mávala austrálskymi vlajkami, lemovala ich cestu k Opere v snahe uvidieť aspoň na okamih na vlastné oči kráľovský pár, keď kráčal po schodoch vychýrenej sydneyskej Opery. 

 

William a Kate sa na schodoch na okamih zastavili, aby sa pozreli na prístav a most Harbour Bridge, a potom zamierili do Opery na recepciu na ich privítanie. Kráľovská rodina je na trojtýždňovej ceste po Novom Zélande a Austrálii.

 

V Austrálii navštívia Modré vrchy západne od Sydney, pozrú si austrálskych živočíchov v zoologickej záhrade v Sydney a potom odcestujú do národného parku v Severnom teritóriu, kde sa nachádza chýrny pieskovcový monolit Uluru, známy tiež ako Ayers Rock.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona