Princ William predviedol pristátie na vode s vojenským vrtuľníkom

NETKY.SK • 5 Júl 2011, 12:40 • 2 min
Princ William predviedol pristátie na vode s vojenským vrtuľníkom

Princ William predviedol pristátie na vode s vojenským vrtuľníkom

slovakia

left justify in out

img

Britský princ William predviedol v pondelok nadšeným davom Kanaďanov svoje prvé pristátie na vode s vojenskou helikoptérou.
      Vojvoda z Cambridge, trénovaný pilot záchrannej helikoptéry britského kráľovského letectva, vliezol do kokpitu mohutného vrtuľníka Sea King počas návštevy Ostrova princa Eduarda pri východnom pobreží Kanady.
      Počas vojenského cvičenia niekoľkokrát vzlietol a úspešne zvládol opakovaný manéver simulovaného núdzového pristátia na vode. Sprevádzal ho pritom výcvikový dôstojník kanadského letectva. Manželka Catherine ho spolu so zástupmi zvedavcov sledovala zo zeme.
      Williama a Kate pricestovali na deväťdňovú návštevu Kanady vo štvrtok. Ide o ich prvú oficiálnu zahraničnú cestu od aprílového sobáša.
      Pobyt prominentného páru sa v Kanade teší veľkej pozornosti médií aj verejnosti. Podľa odhadov kanadskej vlády bude návšteva stáť zhruba 1,55 milióna dolárov (1,07 milióna eur) bez nákladov na bezpečnosť.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies