Princ William navštívi Čínu ako prvý člen kráľovskej rodiny po 30 rokoch

NETKY.SK • 27 November 2014, 18:09 • 2 min
Princ William navštívi Čínu ako prvý člen kráľovskej rodiny po 30 rokoch

LONDÝN - Princ William navštívi začiatkom budúceho roka pevninskú Čínu ako prvý člen britskej kráľovskej rodiny za ostatných takmer 30 rokov. Informoval o tom dnes Buckinghamský palác, oficiálne londýnske sídlo panovníčky Alžbety II.

slovakia

left justify in out

William, vnuk kráľovnej Alžbety a v poradí druhý následník britského trónu, odcestuje koncom februára na trojdňovú návštevu Japonska, potom navštívi Čínu.
     

Princova tehotná manželka Kate, ktorá má v apríli porodiť ich druhé dieťa, ho nebude sprevádzať, napísala agentúra Reuters.
     

V roku 1986 navštívila Čínu kráľovná Alžbeta II. a jej manžel princ Philip. William uskutoční cestu v období pokračujúcich protestov prodemokratických aktivistov v bývalej britskej kolónii Hongkong, ktorý je od roku 1997 v správe Číny.
     

Williamov otec princ Charles bol prítomný medzi vysokopostavenými predstaviteľmi, keď Británia v roku 1997 odovzdávala Hongkong pod správu Číny. V Hongkongu teraz platí princíp "jedna krajina - dva systémy", zaručujúci do roku 2047 vysokú mieru autonómie a slobôd, ale všeobecného volebného práva sa to netýka.
     

Buckinghamský palác informoval, že William v Šanghaji oficiálne otvorí podujatie GREAT Festival of Creativity, ktorého zámerom je poskytnúť vyše 500 britským firmám príležitosť nadviazať kontakty s prípadnými čínskymi partnermi.
     

"Princ bude mať aj stretnutia v Pekingu a na ďalších miestach, kde bude propagovať britsko-čínske vzťahy a vzájomné kontakty medzi obyvateľmi oboch krajín. Stretnutiami tiež podporí svoju prácu v boji proti ilegálnemu obchodovaniu s divo žijúcimi zvieratami a v oblasti ochrany prírody," napísal vo vyhlásení Buckinghamský palác.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona