Princ William má nové zamestnanie: Stane sa pilotom záchrannej služby!

NETKY.SK • 7 August 2014, 15:56 • 2 min
Princ William má nové zamestnanie: Stane sa pilotom záchrannej služby!

LONDÝN - Princ William sa stane pilotom vrtuľníka záchrannej služby vo východnom Anglicku. O novej práci 32-ročného Vojvodu z Cambridgeu informovala kráľovská rodina.

slovakia

left justify in out

Princ William začne s tréningom pre svoje nové zamestnanie na jeseň na letiskách v mestách Cambridge a Norwich. Školenie pritom potrvá minimálne päť mesiacov, kým si bude môcť následník britského trónu požiadať o licenciu na lietanie s helikoptérou.

 

"Vojvoda začne ako kopilot, po určitom čase ho rekvalifikujú na veliteľa vrtuľníka," uviedla kráľovská rodina vo vyhlásení. "Táto práca bude hlavným zamestnaním Vojvodu, avšak naďalej mu ostanú povinnosti a úlohy, ktoré vykonáva v mene Kráľovnej v krajine a v zahraničí. Vojvoda bude taktiež naďalej vykonávať svoje úlohy, ktoré mu vyplývajú z prevzatia záštity nad projektmi, a taktiež úlohy spojené s Kráľovskou nadáciou Vojvodu a Vojvodkyne z Cambridgeu a Princa Harryho," vysvetlil tiež Kensingtonský palác. Hoci bude Princ William za novú prácu dostávať plat, všetky peniaze plánuje darovať charite. 

 

Princ William slúžil ako pilot vrtuľníka aj minulosti, a to v Kráľovských leteckých silách. Počas služby absolvoval viac ako 150 záchranných akcií. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona