Princ William bude šesť týždňov pilotom na Falklandských ostrovoch

NETKY.SK • 3 Február 2012, 08:19 • 2 min
Princ William bude šesť týždňov pilotom na Falklandských ostrovoch

Princ William bude šesť týždňov pilotom na Falklandských ostrovoch - Politika Britský princ William pricestoval na Falklandské ostrovy, kde bude šesť týždňov pôsobiť ako pilot pátracej a záchranárskej helikoptéry. Informovalo o tom dnes britské ministerst

slovakia

left justify in out

img

Britský princ William pricestoval na Falklandské ostrovy, kde bude šesť týždňov pôsobiť ako pilot pátracej a záchranárskej helikoptéry. Informovalo o tom dnes britské ministerstvo obrany.
      Princ bude na Falklandoch súčasťou štvorčlennej posádky britského kráľovského vojenského letectva. Jeho návšteva nahnevala Argentínu, ktorá si robí na ostrovy nárok.
      Falklandské ostrovy, Argentínou nazývané Malvíny,  ležia 460 kilometrov od jej pobrežia. V roku 1982 sa tam uskutočnila argentínska invázia, ktorej 30. výročie bude v apríli. Nasledovala desať týždňov trvajúca vojna, ktorá sa skončila víťazstvom Británie. Zahynulo 650 argentínskych vojakov, vyše 250 britských vojakov a traja obyvatelia ostrovov.
      Británia má v oblasti, ktoré je jej zámorským územím, stále približne 1000 vojakov. Väčšina z 3000 obyvateľov Falklandských ostrovov si praje, aby zostali súčasťou Británie, uviedla agentúra AP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies