Princ William a Kate si podmanili Hollywood a odleteli do Británie

NETKY.SK • 12 Júl 2011, 10:48 • 2 min
Princ William a Kate si podmanili Hollywood a odleteli do Británie

Princ William a Kate si podmanili Hollywood a odleteli do Británie - Politika Britský princ William a jeho manželka Catherine odcestovali v nedeľu z USA späť do Británie, po rušnom víkende strávenom v južnej Kalifornii. Zaplnili si ho hrou póla, stretnuti

slovakia

left justify in out

img

Britský princ William a jeho manželka Catherine odcestovali v nedeľu z USA späť do Británie, po rušnom víkende strávenom v južnej Kalifornii. Zaplnili si ho hrou póla, stretnutiami s hollywoodskou smotánkou a niekoľkými podujatiami, na ktorých sa vyzbierali milióny dolárov na charitu.
      Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgeu navštívili južnú Kaliforniu po svojej deväťdňovej ceste po Kanade a išlo o prvú cestu mladomanželov od ich aprílovej svadby.
      Úsek ich zahraničnej cesty v USA bol sprevádzaný menším verejným rozruchom v porovnaní s návštevou Kanady, kde ich obyvatelia všade vítali nadšene až búrlivo - okrem francúzskych separatistov. Kanada je stále krajinou patriacou do Britského spoločenstva národov.
      Vzrušenie v Kalifornii bolo tlmenejšie, hoci malé davy nadšencov s britskými a americkými vlajkami lemovali cestu aj tam, aby aspoň na chvíľu videli mladomanželov. Bohatí fanúšikovia zaplatili tisíce dolárov, aby mohli popíjať šampanské v prítomnosti páru na charitatívnom zápase póla v sobotu v Santa Barbare.
      Disneyland, nápis Hollywood a pláže nemali britskí manželia v programe, ale vojvoda a vojvodkyňa si stihli pozrieť veľkú časť Los Angeles.
      Takisto sa zúčastnili spoločenského večierka nabitého hviezdami, ktorý sa uskutočnil s cieľom spropagovať mladé britské filmárske talenty. Medzi slávnymi hosťami boli napríklad Tom Hanks a Jennifer Lopez.
      Mladomanželia v nedeľu nakrátko navštívili Skid Row, polorozpadnutú oblasť obývanú bezdomovcami v centre Los Angeles, kde na ich počesť zatancovalo niekoľko tanečníkov z tamojšej umeleckej školy Inner-City Arts Academy.
      Tak ako mnoho ďalších ľudí, aj účinkujúcich si britskí mladomanželia podmanili svojím prirodzeným šarmom. Študentov v škole prekvapilo, ako triezvo a nenútene sa obaja správali.
      Súčasťou návštevy Kalifornie bol tiež zápas póla. Keď dal William štyri góly a vystúpil na pódium, aby si prevzal víťaznú trofej od manželky, verejnosť videla zriedkavý prejav ich náklonnosti - princ dostal bozk na každé líce.
      Trojdňový kalifornský výlet mal presne stanovený scenár, ale v nedeľu ráno sa nečakane zišiel malý dav fanúšikov neďaleko domu britského generálneho konzula, kde dvojica bývala.
      Manželia sa potom zúčastnili elegantnej recepcie, ktorej cieľom bolo vyzbierať peniaze pre Tusk Trust, organizáciu za záchranu zvierat v africkej divočine. Ich poslednou zastávkou pred odchodom do Británie bola organizácia ServiceNation: Mission Serve, ktorá pomáha vojnovým veteránom nájsť si zamestnanie. Princ William, ktorý je pilotom pátracej a záchrannej helikoptéry britského kráľovského letectva, sa organizácii poďakoval za jej prácu.
      Po rozhovoroch s veteránmi vojvoda a vojvodkyňa pomohli pripraviť darčekové balíčky pre deti vojakov vyslaných do rôznych krajín.
      "Keďže toto je moja posledná príležitosť pred naším popoludňajším odletom, chcem len povedať v mene nás oboch, akí sme vďační za vrúcne prijatie v Zlatom štáte (Kalifornii - pozn. TASR) a Meste anjelov. Veľmi vám ďakujem," vyhlásil princ William.
Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies