Princ Wiliam oslávil svoje 29. narodeniny prácou

NETKY.SK • 22 Jún 2011, 08:39 • 2 min
Princ Wiliam oslávil svoje 29. narodeniny prácou

Princ Wiliam oslávil svoje 29. narodeniny prácou

slovakia

left justify in out

img

Britský princ William, čerstvý mladomanžel, oslávil dnes svoje 29. narodeniny prácou. Princ je pilotom záchranného vrtuľníka kráľovského letectva a dnes bol v službe na základni na ostrove pri pobreží Walesu. Očakáva sa, že si narodeniny pripomenie v súkromí.
      Williamov dedo, princ Philip nedávno taktiež oslávil svoje 90. narodeniny dňom plným pracovných povinností - oficiálnych záväzkov.
      Myšlienka na nenápadnú oslavu by sa napokon princovi mohla páčiť po jeho medializovanej svadbe z 29. apríla. Slávnostný akt z Westminsterského opátstva, kde si William zobral za ženu Kate Middletonovú, prenášali televízie z celého sveta.
      Mladomanželia navyše koncom mesiaca odcestujú na návštevy Kanady a USA, ktorá bude ich prvou oficiálnou zahraničnou cestou po svadbe.     Kanadská vláda dnes uviedla, že na návštevu vojvodu a vojvodkyne z Cambridge v dňoch 30. júna až 8. júla sa doteraz akreditovalo 241  predstaviteľov zahraničných médií. Podľa kanadskej strany je to 12-násobok zahraničných novinárov, ktorí vlani pokrývali návštevu kráľovnej Alžbety II. v Kanade. Celkove sa na Williamovu návštevu akreditovalo asi 1300 novinárov v porovnaní s 848 novinármi pokrývajúcimi pobyt Alžbety II.
      Princ William a Kate pricestujú do Ottawy 30. júna a 1. júla sa zúčastnia na parlamentnom vŕšku v Ottawe osláv štátneho sviatku Dňa Kanady.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies