Princ Harry zastupuje Alžbetu II. na medzinárodnej námornej prehliadke v Sydney

NETKY.SK • 5 Október 2013, 06:22 • 2 min
Princ Harry zastupuje Alžbetu II. na medzinárodnej námornej prehliadke v Sydney

SYDNEY - Desiatky lodí vplávali dnes do prístavu v austrálskom Sydney, kde sa tento víkend v prítomnosti britského princa Harryho uskutoční ich slávnostná prehliadka.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná námorná prehliadka, na ktorej sa zúčastnia plavidlá zo 17 štátov a viac ako 8000 námorníkov, sa koná pri príležitosti stého výročia prvého podujatia tohto druhu na austrálskom kontinente. Prehliadka je súčasťou programu oficiálnej návštevy princa Harryho v Austrálii, na ktorej prvýkrát zastupuje kráľovnú Alžbetu II. 

Okrem Sydney princ Harry zavíta aj do Perthu v západnej časti Austrálie. Tradičné prehliadky lodí námorných veľmocí za prítomnosti vládnuceho monarchu sa usporadúvali už v 15. storočí. V britskej praxi sa od 19. storočia organizujú pri príležitosti korunovácie nového panovníka alebo pri významných výročiach spätých s monarchiou. Prehliadku, ktorá sa mala konať v roku 2002 - pri príležitosti zlatého jubilea korunovácie Alžbety II., pre vysoké náklady zrušili. Na prehliadku do Sydney priplávali lode z USA, Číny, Británie, Bruneja, Mikronézie, Francúzska, Indie, Indonézie, Japonska, Malajzie, Nového Zélandu, Nigéria, Papuy Novej Guiney, Singapuru, Španielska, Thajska a Tongy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies