Princ Harry začal výpravu na južný pól spolu so zranenými vojakmi

NETKY.SK • 23 November 2013, 14:32 • 2 min
Princ Harry začal výpravu na južný pól spolu so zranenými vojakmi

LONDÝN - Harry priletel na základňu v Antarktíde. S tromi tímami zranených vojnových veteránov sa vydajú na 335 kilometrov dlhú cestu.

slovakia

left justify in out

Pre britského princa Harryho - štvrtého v poradí na trón - sa už začalo dobrodružstvo v Antarktíde, kde chce spolu so zranenými bývalými vojakmi dobyť južný pól. Informovala dnes o tom tlačová agentúra DPA.

Harry priletel na základňu v Antarktíde, ležiacu na 70. stupni zemepisnej šírky. S tromi tímami zranených vojnových veteránov - s americkým, britským a kanadsko-austrálskym - sa vydajú na 335 kilometrov dlhú cestu.

Tímy vyštartujú 30. novembra, dovtedy je na programe aklimatizácia na silný vietor a teploty hlboko pod bodom mrazu. Väčšina účastníkov výpravy utrpela ťažké zranenia vo vojnových konfliktoch, ktoré ich poznačili na celý život.

Jednému z bývalých vojakov chýbajú obe nohy, mnohým amputovali ruku alebo rameno, ďalší oslepol. Akcia má priniesť finančné prostriedky pre organizácie veteránov, vojakom a pozostalým, aby mohli ľahšie prekonať svoj osud.

Podujatie pripravila organizácia Kráčanie so zranenými, ktorú princ Harry podporoval už pred dvoma rokmi pri jej výprave na severný pól. Vtedy sa však k výprave pripojil len na určitom úseku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona