Princ Harry vydá knihu, v ktorej sa podelí o všetky vzostupy a pády. Ako reagovala kráľovná?

NETKY.SK • 22 Júl 2021, 13:27 • 2 min
Princ Harry vydá knihu, v ktorej sa podelí o všetky vzostupy a pády. Ako reagovala kráľovná?

Vojvoda zo Sussexu sa chce podeliť o chyby i ponaučenia zo svojho života. Napísal knihu, ktorá vyjde budúci rok. Kráľovnú to zrejme rozhorčilo.

slovakia

left justify in out

Princ Harry už ohlásil dohodu s vydavateľstvom Penguin Random House. Uviedol, že v knihe bude opisovať vzostupy aj pády a napíše úplnú pravdu.

 

img

 

Harry minulý rok po boku svojej manželky Meghan ustúpil od kráľovských povinností a vzdal sa výhod. Založil charitu. V súvislosti s knihou sa rozhodol, že výťažok z knihy jej venuje. Zatiaľ však neuviedol ďalšie podrobnosti o jeho výške.

 

Prečítajtensi: Na hrade Windsor sa dnes koná oficiálna oslava narodenín kráľovnej Alžbety

 

 

Vojvoda Harry neočakáva, že získa povolenie na tento "projekt" od Buckinghamského paláca.  „Toto nepíšem ako princ, ktorým som sa narodil, ale ako muž, ktorým som sa stal,“ vysvetlil 36-ročný vojvoda vo vyhlásení.

 

„Za tie roky som nosil veľa klobúkov, a to doslova aj obrazne. Dúfam, že vyrozprávaním môjho príbehu o vzostupoch a pádoch, chybách, a získanom ponaučení ukážem, že nech človek pochádza odkiaľkoľvek,  máme toho spoločného viac, než si myslíme," dodal.

 

„Som veľmi vďačný za príležitosť podeliť sa o to, čo som sa počas doterajšieho života dozvedel. Som nadšený, že si ľudia môžu prečítať pravdu a príbeh o mojom živote, ktorý je presný a úplne pravdivý,“ dodal.

 

Markus Dohle z Penguin Random House opísal vojvodu ako „svetovo uznávaného vodcu, ikonu a tvorcu zmien". Tlačová správa označila knihu za „intímnu a srdečnú“ a „čestnú a dojemnú“.

 

„Princ Harry ponúkne čestný a podmanivý osobný portrét, ktorý čitateľom ukáže, že za všetkým, o čom si myslia, že vedia, sa skrýva inšpiratívny, odvážny a povznášajúci ľudský príbeh,“ dodal Dohle.

 

Sussexovci založili neziskovú organizáciu s názvom Archewell. V máji oznámili, že vojvodkyňa vydá detskú knihu Bench o vzťahoch medzi otcom a synom, z pohľadu matky. Knihu vydá v rovnakom vydavateľstve. Je inšpirovaná putom medzi Harrym a ich synom.

 

 

 

Harry a Meghan teraz žijú v USA s dvojročným synom Archiem a dcérou Lilibet, ktorá sa narodila v Kalifornii 4. júna.

 

Začiatkom tohto mesiaca sa vojvoda pridal k svojmu staršiemu bratovi, vojvodovi z Cambridge, v Kensingtonskom paláci, aby odhalili sochu Diany, princeznej z Walesu, pri príležitosti jej nedožitých 60. narodenín.

 

 

Harry už niekoľkokrát naznačil, že jeho rodina s ním o smrti matky nekomunikovala. Aby zvládol bolesť zo straty matky a z rodinnej situácie, často útápal svoj smútok v alkohole a drogách. Knihu o jeho živote teda možno považovať za osobnú spoveď a bodku za všetkým trápením. Povedal tiež, že chce „prelomiť kolobeh“ svojej  „bolesti a utrpenia“ výchovou vlastných detí.

 

 

Reakcia kráľovnej

Kráľovná Alžbeta II. v súvislosti s chystanými pamäťami svojho vnuka Harryho zvažuje, či Meghan a Harrymu nezakáže účasť na jej oslave.

 

 

Budúci rok oslávi panovníčka 70 rokov na britskom tróne. V tom istom roku však vyjde aj Harryho kniha, ktorá.  zrejme prehĺbi obrovskú priepasť medzi členmi britskej monarchie, čím uvrhnú kráľovnú do nesmierne ťažkej situácie. Podľa ľudí z paláca Alžbeta premýšľa, že vnuka a jeho manželku Meghan Markleovou na oslavu platinového jubilea za trest nepozve.

 

"Všetci považujú za nemysliteľné, aby sa Harry a Meghan zúčastnili jubilea," povedal denníku The Sun nemenovaný zdroj. "Vydať to v roku, kedy kráľovná oslavuje významné výročie, to sa na tej párty podpíše," dodal.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona