Princ Harry pripravil hry pre vojnových invalidov

NETKY.SK • 7 Marec 2014, 09:26 • 2 min
Princ Harry pripravil hry pre vojnových invalidov

LONDÝN - Paralympijské hry možno v budúcnosti dostanú vážneho konkurenta. Britský princ Harry sa rozhodol usporiadať hry pre vojnových invalidov alebo tých, ktorých nejakým spôsobom natrvalo poznačila vojna pod názvom Nezdolaní, resp. Nepokorení.

slovakia

left justify in out

Napohľad odvážny projekt už má aj miesto a dátum určenia. Hry by sa mali uskutočniť 10. - 14. septembra tohto roku v Londýne a zúčastniť by sa na nich malo 300 vojakov a vojačok z 13 krajín, ktorí sa predstavia v ôsmich športoch. Sú nimi atletika, plávanie, veslovanie, cyklistika, lukostreľba, ragby, volejbal a basketbal na vozíčkoch. Informuje o tom server ORF s odvolaním sa na britské zdroje. "Na vlastnej koži som pocítil, aký pozitívny môže byť vplyv športu na život a zlepšenie zdravotného stavu ľudí, ktorých nejakým spôsobom poznačila vojna," povedal princ Harry, ktorý má za sebou účasť na vojenskej akcii v Afganistane.

 

Princ Harry je v 29 rokoch známym dobrodruhom. Koncom minulého roka sa zúčastnil na expedícii na Južný pól, ktorej súčasťou boli aj zdravotne postihnutí ľudia, niektorí aj bez časti končatín. Expedícia bola úspešná a po troch týždňoch putovania po Antarktíde dosiahla skupina dvanástich ľudí Južný pól. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies