Princ Harry a Meghan dorazili do Afriky na svoju prvú cestu od narodenia dieťaťa

NETKY.SK • 23 September 2019, 16:21 • 2 min
Princ Harry a Meghan dorazili do Afriky na svoju prvú cestu od narodenia dieťaťa

KAPSKÉ MESTO - Britský princ Harry a jeho manželka Meghan v pondelok pricestovali do Juhoafrickej republiky (JAR). Ide o ich prvú zahraničnú cestu od narodenia prvého spoločného potomka Archieho. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu podnikajú návštevu Afriky po prvý raz oficiálne ako rodina. Meghan (37), bývalá americká herečka, porodila Archieho v máji.

Harry, jeho manželka Meghan a ich syn Archie odštartovali desaťdňovú cestu v Kapskom Meste. Medzi hodnostármi, s ktorými sa kráľovský pár stretne počas cesty, je i emeritný arcibiskup Desmond Tutu z JAR.

Harry na žiadosť britského ministerstva zahraničných vecí samostatne bez rodiny zamieri aj do Botswany, Angoly a Malawi. V Angole navštívi projekt odstraňovania mín, s ktorým sa spája niekoľko z najznámejších fotografií jeho zosnulej matky, princeznej Diany.

 

Harry (34), vnuk britskej kráľovnej Alžbety II. a siedmy v nástupníckej línii na trón, je častým návštevníkom južnej časti Afriky, kam chodieva kvôli starostlivosti o životné prostredie alebo tráveniu dovolenky. Cesta bude trvať do 2. októbra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies