Princ Charles zahájil turné po európskych krajinách v Rumunsku

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 08:23 • 2 min
Princ Charles zahájil turné po európskych krajinách v Rumunsku

BUKUREŠŤ - Britský princ Charles pricestoval dnes na návštevu Bukurešti, kde začína deväťdňové turné po troch európskych krajinách - Rumunsku, Taliansku a Rakúsku.

slovakia

left justify in out

Britská kráľovská rodina chce prostredníctvom Charlesovej návštevy pravdepodobne uistiť krajiny Európskej únie, že Británia napriek brexitu stále zostáva ich blízkym spojencom, píše agentúra AP. Princ Charles totiž priletel do rumunskej metropoly v ten istý deň, ako britská premiérka Theresa Mayová spustila proces vystúpenia Spojeného kráľovstva z Európskej únie.

Rumunský prezident Klaus Iohannis prijal britského princa v prezidentskom paláci Cotroceni zo 17. storočia. Charlesovi udelí rumunské štátne vyznamenanie za výnimočné zásluhy o rozvoj krajiny.

Princovo turné po Európe má "vyzdvihnúť vzťahy Spojeného kráľovstva s európskymi partnermi v oblastiach, ako sú sociálna kohézia, vojenská spolupráca a boj proti obchodovaniu s ľuďmi", píše sa na oficiálnej Charlesovej webovej stránke.

Princ Charles navštevuje Rumunsko pravidelne. V Transylvánii dokonca vlastní dve nehnuteľnosti. V roku 2015 založil neziskovú organizáciu, Rumunskú nadáciu princa z Walesu. Táto organizácia podporuje národné kultúrne dedičstvo, život na vidieku a trvalo udržateľný rozvoj v Rumunsku.

V piatok sa Charles aj s delegáciou presunie do Talianska. Spoločnosť v Taliansku a Rakúsku bude princovi robiť aj jeho manželka Camila.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies