Princ Charles sa odviezol metrom, prvýkrát po štvrťstoročí

NETKY.SK • 31 Január 2013, 08:18 • 2 min
Princ Charles sa odviezol metrom, prvýkrát po štvrťstoročí

Princ Charles sa odviezol metrom, prvýkrát po štvrťstoročí - Politika Kráľovské rodiny si zriedkakedy musia dávať pozor na nástrahy verejnej dopravy. Britský princ Charles však urobil neobvyklú vec a dnes sa odviezol londýnskym metrom - prvýkrát za štvrťs

slovakia

left justify in out

img

Kráľovské rodiny si zriedkakedy musia dávať pozor na nástrahy verejnej dopravy. Britský princ Charles však urobil neobvyklú vec a dnes sa odviezol londýnskym metrom - prvýkrát za štvrťstoročie.

Charles a jeho manželka Camilla sa pripojili k predstaviteľom verejnej dopravy a pasažierom, aby si spoločne pripomenuli 150. výročie otvorenia londýnskeho metra, prvej podzemnej železnice na svete.

Systém metra, ktoré uskutoční 3,5 milióna jázd denne, je plný oznámení, ktoré varujú cestujúcich, aby si "dávali pozor na medzeru medzi vlakom a nástupišťom".


Ide o známy nápis MIND THE GAP, viditeľný napríklad na podlahe metra.

Manželia z kráľovskej rodiny sa odviezli jednu zastávku cez centrum Londýna - z Farringdonu na King's Cross na linke Metropolitan Line.

Práve táto linka je najstarším úsekom metra, otvoreným pre verejnosť v roku 1863.

Charles naposledy cestoval metrom v roku 1986, keď nastúpil s princeznou Dianou do podzemného vlaku na letisko Heathrow, kde potom otvorili nový terminál.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies