Princ Charles s manželkou Camillou dovolenkujú v Grécku

NETKY.SK • 3 August 2017, 17:49 • 2 min
Princ Charles s manželkou Camillou dovolenkujú v Grécku

LONDÝN - Kráľovský pár strávil niekoľko posledných dní navštívevaním čajovní a pivovarov ako súčasť svojej každoročnej turné po Veľkej Británii, ale v utorok (02.08.17) už boli na jachte OKTO, ktorý vlastnil grécky milionár Theodore Angelopoulos.

slovakia

left justify in out

Ale zatiaľ čo sa Charles opaloval na pláži so svojou ženou, jeho otec princ Philip uskutočnil svoju poslednú oficiálnu angažovanosť v mene kráľovskej rodiny. 96-ročný Philip, ktorý oznámil svoj blížiaci sa odchod do dôchodku, na začiatku tohto roka, hostil prehliadku v Buckinghamskom paláci na počesť Royal Marines 1664 Global Challenge ako jeho poslednú oficiálnu sólovú povinnosť.

 

Bol to slávnostný ceremoniál, v ktorom oznámil jeho odchod do dôchodku, keďže bol vojvodom z Edinburghu a kapitán generál Royal Marines i bývalý dôstojník kráľovského námorníctva. Kráľovná Alžbeta s jej manželom Philipom, kontrolovali vojakov predtým, než Philip vystúpil na pódium a mával.

 

Princ Philip absolvoval svoje posledné oficiálne vystúpenie

 

MailOnline hovorí, že tiež hovoril s inštruktorom o fyzickom výcviku, seržantom Mattom Burleyom, ktorý plával 1664 dĺžok pod vodou počas 10 dní a podplukovníkom Aldeiym Aldersonom, ktorý bežal 100 kilometrov za 12 hodín nosiac uniformu Royal Marines a leštenú obuv.

 

Philip od roku 1952 vykonal 22 219 sólových záväzkov a premiérka Theresa Mayová sa na Twitter zmienila príspevkom, aby mu poďakovala za "pozoruhodnú životnosť služby". aDodala, že dúfa, že "teraz môže mať dobre platený dôchodok". Aj keď už nebude povolaný zúčastniť sa sólových kráľovských záväzkov, môže sprevádzať kráľovnú Alžbetu na určitých udalostiach v budúcnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies