Princ Charles: Rumunsko by si malo chrániť vidiecky štýl života

NETKY.SK • 31 Máj 2014, 17:25 • 2 min
Princ Charles: Rumunsko by si malo chrániť vidiecky štýl života

BUKUREŠŤ - Britský princ Charles dnes vyzval Rumunsko, aby si chránilo svoj vidiecky štýl života a tradície a povedal, že to môže pomôcť ekonomike tejto chudobnej členskej krajiny Európskej únie.

slovakia

left justify in out

"Ak sa zachovajú tradície, prinesie to obrovský finančný prospech vášmu národu," povedal študentom na bukurešťskej univerzite v zriedkavom verejnom príhovore k Rumunom. Univerzita mu dnes udelila čestný doktorát.
      

Charles, ktorý je ochrancom prírody, zdôraznil, že rumunský vidiek ohrozujú rozvoj a migrácia. Agentúra Associated Press dodala, že približne polovica z 19-miliónov Rumunov žije na vidieku.
      

Princ, ktorého už pred rokmi uchvátila krása rumunskej prírody, navštevuje krajinu od roku 1998. V chýrnom Sedmohradsku, známom lúkami a lesmi s voľne žijúcimi hnedými medveďmi a vlkmi, dokonca vlastní niekoľko nehnuteľností.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies