Princ Charles pokračuje v návšteve tichomorských krajín

NETKY.SK • 12 November 2012, 11:02 • 2 min
Princ Charles pokračuje v návšteve tichomorských krajín

Princ Charles pokračuje v návšteve tichomorských krajín - Politika Stovky ľudí dnes vo výdatnom daždi čakali v Aucklande na následníka britského trónu princa Charlesa a jeho manželku Camillu, aby ho privítali vo svojom meste a na Novom Zélande. V dave bol

slovakia

left justify in out

img

Stovky ľudí dnes vo výdatnom daždi čakali v Aucklande na následníka britského trónu princa Charlesa a jeho manželku Camillu, aby ho privítali vo svojom meste a na Novom Zélande. V dave bolo i niekoľko odporcov monarchie, všimla si agentúra DPA.
      Následnícky pár dnes zavítal aj do tréningového centra, kde sa stretol s viacerými špičkovými atlétmi Nového Zélandu vrátane držiteľov medailí z paraolympiád a členov "strieborného" nohejbalového tímu. 
      Princ Charles sa spolu s manželkou zúčastnil i na predstavení pre deti podľa obľúbenej detskej knihy o psovi menom Hairy Maclary, ktorú vojvodkyňa z Cornwallu označila za jednu zo svojich najobľúbenejších. Pár sa potom stretol aj s autorkou knihy Lynley Doddovou.
      Princ z Walesu, ktorý je patrónom medzinárodnej kampane za vlnu, propagujúcou používanie prírodných vláken a chrániacou prirodzený životný priestor oviec, zavítal aj na výstavu, kde si prezrel viac ako 50 príkladov inovačného využitia novozélandskej vlny - od bytového zariadenia cez šperky a umelecké predmety až po kabelky. 
      Vojvodkyňa bola v tom čase na návšteve základnej školy, kde majú biozáhradu a kde sa deti v školskej kuchyni učia variť. 
      Princa Charlesa s manželkou dnes čaká slávnostná večera na počesť diamantového jubilea kráľovnej Alžbety II., na ktorej ako hosť vystúpi princova obľúbená operná speváčka Kiri Te Kanawa. Kiri Te Kanawa spievala princovi aj na jeho prvej svadbe s Dianou Spencerovou.
      Britský kráľovský pár pricestoval na Nový Zéland v sobotu na šesťdňovú návštevu, ktorá je poslednou zastávkou na ich ceste po tichomorských krajinách pri príležitosti 60. výročia korunovácie kráľovnej Alžbety II.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies