Princ Charles navštívil vojenskú základňu, kde bol kedysi na výcviku

NETKY.SK • 21 Máj 2012, 23:34 • 2 min
Princ Charles navštívil vojenskú základňu, kde bol kedysi na výcviku

Princ Charles navštívil vojenskú základňu, kde bol kedysi na výcviku - Politika Britský princ Charles a jeho manželka Camilla dnes začali svoj prvý celý deň na ceste po Kanade tak, že navštívili vojenskú základňu, kde následník trónu v roku 1975 absolvova

slovakia

left justify in out

img

Britský princ Charles a jeho manželka Camilla dnes začali svoj prvý celý deň na ceste po Kanade tak, že navštívili vojenskú základňu, kde následník trónu v roku 1975 absolvoval výcvik.
      Charles vyvolal smiech, keď povedal, že s láskou spomína na výcvik, ktorý začal ako mladý pilot vrtuľníka námorných síl "ďaleko od civilizácie".
      Manželia z kráľovskej rodiny pricestovali do kanadskej provincie New Brunswick v nedeľu večer, aby tam odštartovali štvordňovú návštevu krajiny pri príležitosti diamantového výročia kráľovnej Alžbety II. na tróne. Princ Charles a vojvodkyňa z Cornwallu sa zastavia aj v mestách Toronto a Regina.
      Kráľovná Alžbeta II. je v Kanade formálnou hlavou štátu. Kanada patrí do britského Spoločenstvo národov, ktoré tvoria aj bývalé domíniá a kolónie.
      Kanaďania boli nadšení, keď princ William a jeho manželka Kate vlani v lete cestovali po krajine a uskutočnili tak svoju prvú oficiálnu návštevu ako manželia. Prijatie Charlesa na jeho 16. návšteve bolo oveľa rezervovanejšie.
      Generálny guvernér David Johnston, zástupca kráľovnej v Kanade, na oficiálnom obrade privítal Charlesa "doma".
      Charles takisto poznamenal, že jeho dvaja synovia, ktorí sú v ozbrojených silách, "sú zrejme dedičnými pilotmi vrtuľníka". Princ dodal, že sa teší na rozhovory s príslušníkmi ozbrojených síl Jej veličenstva, lebo si cení ich službu a nasadenie v prospech Kanady.
      Britskí manželia Charles a Camilla sa dnes ešte zúčastnia na slávnosti udeľovania občianstva a oslavách Dňa kráľovnej Viktórie v meste Saint John v provincii New Brunswick. Potom odcestujú do Toronta, kde budú sledovať ohňostroj pri príležitosti Dňa kráľovnej Viktórie. V Kanade je to celoštátny sviatok na počesť narodenín kráľovnej Viktórie.

Zdroj: Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona