Princ Charles navštívil v metropole Mexika plávajúce záhrady v Xochimilco

NETKY.SK • 4 November 2014, 07:30 • 2 min
Princ Charles navštívil v metropole Mexika plávajúce záhrady v Xochimilco

MEXIKO - Následník britského trónu, princ Charles, sa v pondelok v metropole Mexika oddal svojej vášni pre záhrady.

slovakia

left justify in out

Nalodil sa na čln, z ktorého si v rozsiahlej sieti kanálov prezrel plávajúce záhrady v Xochimilco, tzv. chinampas. Metóda známa z predkolumbovského obdobia využíva umelé ostrovy s výživnými usadeninami zo dna jazera na pestovanie ovocia, zeleniny a kvetín, pričom dosahuje niekoľko zberov úrody do roka. Oblasť je zaradená do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO a významná turistická atrakcia.
      

Princ Charles tiež navštívil múzeum Dolores Olmedovej, v ktorom sú vystavené práce umelcov 20. storočia Fridy Kahlovej a Diega Riveru. Princova manželka Camilla medzičasom navštívila nadáciu, ktorá podporuje obete obchodu s ľuďmi. 
      

V Národnom paláci oboch prijal prezident Enrique Peňa Nieto, ktorému odovzdali pozvanie od kráľovnej Alžbety II. na návštevu Británie na budúci rok, informovala tlačová agentúra DPA. Británia oslávi v roku 2015 Rok Mexika a to zasa Rok Británie, pričom v oboch krajinách sa uskutoční množstvo kultúrnych a vzdelávacích akcií.
      

Britský následník trónu s manželkou navštívia ešte mayské mesto Edzná na polostrove Yucatán na juhovýchode krajiny a moderné priemyselné centrum Monterrey na severe, kým v stredu svoj štvordňový pobyt v Mexiku ukončia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies