Princ Ali bude pravdepodobne opäť kandidovať na prezidenta FIFA

NETKY.SK • 7 September 2015, 18:59 • 2 min
Princ Ali bude pravdepodobne opäť kandidovať na prezidenta FIFA

MANCHESTER - Jordánsky princ Ali bín Al-Hussein, ktorý v májových voľbách prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) prehral so Švajčiarom Seppom Blatterom, bude s najväčšou pravdepodobnosťou opäť kandidovať na post prvého muža svetového futbalu.

slovakia

left justify in out

Nové voľby po tom, ako sa Blatter funkcie pre korupčný škandál vzdal, sa uskutočnia 26. februára 2016 v Zürichu. Doteraz oficiálnymi kandidátmi sú francúzsky prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini a Juhokórejčan Chung Mong-joon.

 

Pric Ali ešte verejne nepovedal, že sa bude znovu uchádzať o post prezidenta FIFA, ale podľa viacerých zdrojov blízkych 39-ročnému Jordáncovi by mal ešte v priebehu tohto týždňa kandidatúru oficiálne oznámiť. Ali to v pondelok naznačil aj delegátom na konferencii Soccerex v anglickom Manchestri. Na priamu otázku moderátora konferencie Davida Daviesa, či bude kandidovať povedal: "Rozprávam sa s ľuďmi z národných federácií, počúvam ich názory a hovorím im aj moje predstavy o budúcnosti futbalu. Potrebujeme kandidáta, ktorý rozmýšľa pokrokovo, prinesie nové idey a nie je poškvrnený minulosťou. Jediné, čo môžem teraz povedať, je to, že zostaňte naladení...," povedal Ali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies