Princ Ali bude opäť kandidovať na post prezidenta FIFA

NETKY.SK • 9 September 2015, 17:36 • 2 min
Princ Ali bude opäť kandidovať na post prezidenta FIFA

AMMÁN - Jordánsky princ Ali bín Al-Hussein, ktorý v májových voľbách prezidenta FIFA prehral so Švajčiarom Seppom Blatterom, bude opäť kandidovať na post prvého muža svetového futbalu. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Svoju kandidatúru oficiálne oznámil v stredu v jordánskej metropole Ammán. "Priatelia, stojím na tomto starodávnom mieste vo večnom srdci Ammánu, aby som vám oznámil, ?e budem opäť bojovať o post prezidenta FIFA," povedal 39-ročný Jordánec. "Chcem dokončiť to, čo sme začali. Dostali sme sa príliš ďaleko, aby sme teraz odišli. Dlho som uvažoval, či budem znova kandidovať, ale po diskusiách s ľuďmi po celom svete som sa rozhodol, že do toho idem," dodal.

 

Vo svojom prejave ďalej uviedol, že svoju kampaň založí na reforme FIFA. "Neverím, že FIFA môže vrátiť ľuďom späť futbal bez zmeny vo vedení a s praktikami, ktoré doteraz fungovali. Po posledných voľbách som dlho uvažoval ako reformovať FIFA. Bude to náročné, ale musíme z futbalu odstrániť zažratú korupciu a politické hry," pokračoval Ali.

 

Ďalšími uchádzačmi o funkciu šéfa FIFA sú francúzsky prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini a Juhokórejčan Chung Mong-joon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies