Princ al-Hussein má podporu Američanov i Angličanov

NETKY.SK • 3 Február 2015, 15:25 • 2 min
Princ al-Hussein má podporu Američanov i Angličanov

LONDÝN - Kandidát na post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Ali bin al-Hussein uviedol, že vo vnútri organizácie vládne "kultúra zastrašovania".

slovakia

left justify in out

Jordánsky princ v utorok oficiálne začal svoju kampaň, ktorej cieľom je stať sa novým šéfom svetového futbalu a zosadiť z funkcie dlhoročného prezidenta FIFA Seppa Blattera.
     

Tridsaťdeväťročného Al-Husseina okrem iných podporujú aj futbalové zväzy v Anglicku a USA. Jeho nedostatkom v snahe nahradiť Blattera, ktorý je na čele organizácie od roku 1998 a je favoritom na opätovné zvolenie do svojho už piateho funkčného obdobia, je nedostatok podpory v domácej Ázijskej futbalovej konfederácii.
     

"Vo FIFA vládne určitý stupeň kultúry zastrašovania. Ľudia v minulosti zaujali stanoviská a teraz sú za to trestaní. Pán Blatter, pri všetkej úcte, by mal konečne dať šancu iným," uviedol pre agentúru Reuters al-Hussein.
     

Na post prezidenta FIFA budú okrem Blattera a al-Husseina kandidovať aj Holanďan Michael van Praag a bývalý portugalský reprezentant Luis Figo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona