Prímestské autobusy v Trenčianskom kraji sa zapojili do testovania predných brzdových svetiel

NETKY.SK • 4 Marec 2023, 20:00 • 2 min
Prímestské autobusy v Trenčianskom kraji sa zapojili do testovania predných brzdových svetiel

TRENČÍN - Modré autobusy SAD Trenčín zabezpečujúce prímestskú dopravu v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK), začali testovať predné zelené brzdové svetlá. Informovala o tom Sláva Gajdošíková z komunikačného oddelenia Úradu TSK.

slovakia

left justify in out

Zelené brzdové svetlo by malo prispieť k zvýšeniu bezpečnosti na cestách. Do terénnej skúšky výskumného projektu sa zapojí celkom 253 prímestských autobusov SAD Trenčín. Inštalácia svetiel prebieha súbežne aj na 249 autobusoch SAD Žilina. "Predné brzdové svetlo je vybavené mikroprocesorom, nie je invazívne, žiadne vozidlo nepoškodí. Je univerzálne a montovateľné na každé vozidlo, ktoré môže jazdiť po pozemných komunikáciách," vysvetlil vedúci technickej realizácie projektu Jozef Garaj. Testovanie v reálnej premávke podľa neho prebieha na Slovensku do konca septembra 2023 v spolupráci so Žilinskou univerzitou a TSK. Od testovania očakávajú zníženie nehodovosti a zvýšenie plynulosti cestnej premávky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies