Prímerie v Donbase umožnilo skupine Čierny tulipán pátrať po padlých vojakoch

NETKY.SK • 23 Október 2015, 10:08 • 2 min
Prímerie v Donbase umožnilo skupine Čierny tulipán pátrať po padlých vojakoch

KYJEV - Prímerie v Donbase umožnilo ukrajinskej dobrovoľníckej skupine Čierny tulipán pátrať po telách padlých vojakov bez toho, aby sa ocitla v krížovej paľbe. Informovala o tom vo štvrtok agentúra UNIAN s odvolaním sa na spravodajský televízny kanál Ukraine Today.

slovakia

left justify in out

Od vlaňajšieho augusta skupina priniesla z frontovej línie vyše 600 tiel, často z územia kontrolovaného separatistami, kam ukrajinská armáda nemohla vkročiť, uviedol kanál Ukraine Today.

 

Skupina Čierny tulipán dúfa, že identifikácia tiel pomôže rodinám, ktoré márne čakajú na správy o svojich blízkych - nezvestných vojakoch -, hoci takéto správy nechce nikto počuť.

 

V konflikte zahynulo vyše 8000 ľudí, z toho podľa odhadov najmenej 2100 ukrajinských vojakov, hoci mnohí hovoria o vyšších počtoch. Nezvestných je stále približne 300 vojakov, dodal UNIAN.

 

Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU) však 20. októbra oznámila, že nezvestných je až 800 vojakov a 148 Ukrajincov držia v zajatí kombinované rusko-separatistické sily.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona