Prímerie sa v Sýrii dodržiava, prísun humanitárnej pomoci však viazne

NETKY.SK • 15 September 2016, 12:21 • 2 min
Prímerie sa v Sýrii dodržiava, prísun humanitárnej pomoci však viazne

ISTANBUL/BEJRÚT- Prímerie v Sýrii sa naďalej všeobecne dodržiava, aj keď sa objavil menší počet hlásení o jeho porušení. Do krajiny sa však stále nedostali dodávky humanitárnej pomoci, uviaznuté na hranici s Tureckom, informovala s odvolaním sa na aktivistov agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), monitorujúce konflikt v Sýrii prostredníctvom siete aktivistov, oznámilo, že napriek zastaveniu vojenských akcií, ktoré platí od pondelkového večera, zatiaľ do Sýrie zjavne nevstúpili nákladné vozidlá s pomocou.

 

Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun predtým uviedol, že približne 20 nákladných vozidiel čaká na hranici s Tureckom. V obliehaných alebo ťažko dostupných oblastiach Sýrie pritom pomoc naliehavo potrebujú státisíce ľudí.

 

"Mnoho ľudí zomiera v dôsledku chudoby a chorôb a pre nedostatok zdravotnej pomoci," povedal Pan s výzvou na zavedenie opatrení, ktoré by zaistili bezpečnosť ľudí dopravujúcich pomoc.

 

Sýrska vláda nesúhlasí s tým, aby do krajiny vstupovala pomoc bez jej súhlasu. Povstalci zasa žiadajú, aby pomoc neprechádzala cez určité oblasti, ktoré ovládajú sily verné vláde prezidenta Bašára Asada.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies