Prímerie s Palestínčanmi sa skončilo: Militanti zabili dvoch vojakov!

NETKY.SK • 1 August 2014, 14:11 • 2 min
Prímerie s Palestínčanmi sa skončilo: Militanti zabili dvoch vojakov!

JERUZALEM - Izraelská armáda oznámila, že prímerie medzi Izraelom a Palestínčanmi, ktoré vstúpilo do platnosti dnes ráno, sa už skončilo a Izrael pokračuje v pozemných bojových operáciách. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Na otázku novinárov, či sa prímerie v Gaze už skončilo, odpovedal hovorca izraelských ozbrojených síl Peter Lerner novinárom: "Áno. Pokračujeme v pozemnej (bojovej) činnosti."
     

Lerner zároveň uviedol, že palestínski militanti na juhu pásma Gazy pravdepodobne uniesli izraelského vojaka.
     

Mimoriadny koordinátor OSN pre blízkovýchodný mierový proces Robert Serry podľa agentúry DPA uviedol, že krátko po uzavretí prímeria došlo k útoku palestínskych militantov na príslušníkov izraelskej armády.
     

"O život údajne prišli dvaja izraelskí vojaci a niekoľko Palestínčanov," uviedol Serry.
     

"OSN zatiaľ nemôže tieto správy nezávisle potvrdiť. Ak sa však potvrdia, bude to zo strany frakcií militantov v Gaze... predstavovať vážne porušenie humanitárneho prímeria," dodal Serry.
     

Podľa palestínskych predstaviteľov zahynulo dnes pri izraelskom ostreľovaní v meste Rafah na juhu pásma Gazy 35 Palestínčanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona