Prímerie na východe Ukrajiny sa naďalej porušuje

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 12:44 • 2 min
Prímerie na východe Ukrajiny sa naďalej porušuje

KYJEV - Proruskí separatisti pokračovali v noci z nedele na pondelok až do ranných hodín s ostreľovaním pozícií ukrajinskej armády na východe Ukrajiny, najmä v okolí mesta Mariupoľ.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako informoval server Ukraine Today, najhoršia situácia bola v okolí dediny Šyrokyne, ktorá leží hneď pri Mariupole. Podľa ukrajinskej armády povstalci strieľali aj ťažkými zbraňami, ktoré mali podľa dohody z Minsku už stiahnuť z bojových línií. Za posledných 24 hodín zaznamenal Kyjev najmenej 50 porušení prímeria zo strany separatistov. Povstalci, naopak, obviňujú zo streľby ukrajinské jednotky. Na Šyrokyne údajne dopadlo asi 400 granátov odpálených z vládnych pozícií. Ukrajinská armáda nehlási žiadne obete, na strane povstalcov zomrel jeden gruzínsky bojovník.

 

Kyjev sa obáva, že separatisti plánujú novú ofenzívu s cieľom obsadiť prístav Mariupoľ pri Azovskom mori. Jeho získanie by otvorilo najkratšiu pozemnú cestu z Ruska na anektovaný Krym. Ukrajinská armáda už stavia okolo Mariupoľa opevnenie, ktoré má byť hotové do 9. mája. 

 

Podľa posledných údajov si konflikt na Ukrajine vyžiadal najmenej 6000 obetí na životoch, ďalších 15 000 osôb utrpelo zranenia. Pred bojmi opustilo svoje domovy najmenej 1,2 milióna ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies