Prímerie by mohlo umožniť dodávky lodí Mistral do Ruska

NETKY.SK • 13 Február 2015, 15:59 • 2 min
Prímerie by mohlo umožniť dodávky lodí Mistral do Ruska

BRUSEL - Francúzsky prezident Francoise Hollande vo štvrtok potvrdil, že podmienky na dodanie bojových lodí typu Mistral do Ruska stále nie sú splnené.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hollande na summite v Bruseli, kam prišiel priamo z Minsku po náročných rokovaniach o prímerí na východe Ukrajiny, vyjadril vieru, že raz bude situácia umožňovať naplnenie dohody s Ruskom. Zmenu by podľa neho mohlo priniesť dodržiavanie čerstvej dohody o prímerí podpísanej v Minsku aj za podpory Ruska. Ako zároveň podotkol, "jasné je, že ak všetko do seba zapadne, potom budú na európskej úrovni na rade opatrenia s cieľom uvoľniť sankcie" voči Rusku, ktoré Západ obviňuje z krízy na Ukrajine.

 

Francúzska vláda ešte začiatkom septembra oznámila, že pre nesplnenie podmienok vo svetle násilia na Ukrajine prvý Mistral s názvom Vladivostok nemôže do Ruska dodať. Moskva síce potvrdila, že je ochotná čakať, no následne varovala, že bude od francúzskej vlády žiadať peňažné odškodnenie za dohodu v hodnote viac ako miliardy eur uzavretú ešte v roku 2011. Tá sa stala historicky najväčšou transakciou medzi Ruskom a krajinou NATO od pádu Sovietskeho zväzu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies