Primera División opäť zrejme súbojom dvoch tímov

NETKY.SK • 16 August 2013, 13:59 • 2 min
Primera División opäť zrejme súbojom dvoch tímov

MADRID - Najvyššia španielska futbalová súťaž bude opäť s najväčšou pravdepodobnosťou pretekmi dvoch extrémne favorizovaných koní - FC Barcelona a Realu Madrid. Oba veľkokluby pred sezónou 2013/2014 vymenili trénerov.

slovakia

left justify in out

V prípade katalánskeho tímu išlo o vynútenú zmenu, keďže Tito Vilanova bojuje s rakovinou slinných žliaz a prenechal miesto na lavičke Gerardovi Martinovi. Z postu šéfa realizačného tímu "bieleho baletu" odišiel José Mourinho a nahradil ho Carlo Ancelotti. Portugalčan Mourinho dlhodobo vyhlasoval, že v Španielsku nie je šťastný a vrátil sa do FC Chelsea, zatiaľ čo Talian Ancelotti musel tvrdohlavo bojovať, aby ho majitelia Paríža Saint-Germain uvoľnili spod zmluvy. Od roku 2001 sa z ligového primátu tešili len tri mužstvá, z toho iba v dvoch prípadoch FC Valencia (2002 a 2004), zvyšné tituly si rozdelili Real a Barca.

Špílmacher úradujúceho šampióna FC Barcelona Xavi Hernández si myslí, že pod vedením argentínskeho kouča budú "blaugranas" ešte nebezpečnejší ako v predchádzajúcich ročníkoch. "Náš nový tréner je prirodzený líder. Síce nemá veľa skúseností s európskym futbalom, ale veľmi rýchlo sa adaptoval. Nám hráčom vyhovuje ním preferovaný štýl. Postupne sa vraciam do starých koľají a cítim, že opäť máme silu, agresivitu a rytmus, ktoré nám chýbali v závere minulého ročníka," vyhlásil 33-ročný španielsky reprezentant. FCB začne púť ligovou sezónou v nedeľu domácim zápasom proti Levante a zrejme doň nezasiahne štvornásobný najlepší futbalista na svete Lionel Messi. Fenomenálny Argentínčan sa zotavuje zo zranenia stehna. Očakáva sa však súťažný debut najväčšej akvizície nielen Barcelončanov, ale celej španielskej súťaže Brazílčana Neymara. Katalánske mužstvo ho získalo zo Santosu za 57 miliónov eur. Naopak, káder 22-násobného španielskeho majstra opustili Éric Abidal (AS Monaco), David Villa (Atlético Madrid) či Thiago Alcantara (Bayern Mníchov).

Pohyb nastal aj v kádri vicemajstra a rekordéra v počte národných titulov (32) madridského Realu. Do Monaka odišiel Ricardo Carvalho a do talianskeho Neapola trojica Raúl Albiol, Gonzalo Higuaín, José Callejón. "Pusinky" získali Daniela Carvajala z Bayeru Leverkusen, ale predovšetkým dvojicu mladíkov Isco (Málaga), Asier Illaramendi (San Sebastián). Real sa v úvodnom kole predstaví v sobotu doma proti Betisu Sevilla.

Celkovo približne 80 futbalistov odišlo z prvoligových klubov do zahraničia a len 25 z nich to urobilo, pretože im vypršala platnosť kontraktu. Za zmienku stojí najmä transfer Radamela Falcaa z Atlética Madrid do Monaka, odchod Fernanda Llorenteho z Athletica Bilbao do Juventusu Turín, Roberta Soldada z Valencie do Tottenhamu Hotspur, či prestupy Jesúsa Navasa a Álvara Negreda z FC Sevilla do Manchestru City.

Program 1. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División 2013/2014:

Sobota 17. augusta: Real Sociedad San Sebastián - FC Getafe (19.00 h), Real Valladolid - Athletic Bilbao (21.00), FC Valencia - FC Málaga (23.00)
Nedeľa 18. augusta: FC Barcelona - UD Levante (19.00), Real Madrid - Betis Sevilla, Osasuna Pamplona - FC Granada (oba 21.00), FC Sevilla - Atlético Madrid (23.00)
Pondelok 19. augusta: Rayo Vallecano - FC Elche (20.00), Celta Vigo - Espanyol Barcelona, UD Almería - FC Villarreal (oba 22.00)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies