Primátorom vetovaný rozpočet chcú poslanci Galanty opäť schváliť

NETKY.SK • 20 December 2015, 12:30 • 2 min
Primátorom vetovaný rozpočet chcú poslanci Galanty opäť schváliť

GALANTA - O prelomenie veta primátora v prípade pozastavených uznesení sa pokúsia poslanci Mestského zastupiteľstva v Galante v pondelok 21. decembra. Primátor Galanty Peter Paška nepodpísal dve uznesenia, ktoré sa týkajú rozpočtu mesta na rok 2016. Pondelkové zasadnutie zvolal na žiadosť poslancov.

slovakia

left justify in out

Za rozpočet mesta Galanta na rok 2016 s príjmami a výdavkami na úrovni približne 10,5 milióna eur a výhľadový rozpočet na roky 2017 – 2018 koncom novembra hlasovalo všetkých 19 poslancov.

 

Rozpočet rátal okrem bežného chodu mesta s výdavkami na práce na obnovu neogotického kaštieľa, investíciami do detských ihrísk, ciest či chodníkov. Paškovi v ňom chýbali peniaze vyčlenené na mestské noviny, ktoré poslanci presmerovali do súkromnej televízie. Tá by mala na budúci rok za 22-tisíc eur ročne vysielať priame prenosy z rokovaní mestského zastupiteľstva, diskusie s primátorom a poslancami, ďalej priame prenosy z výberových konaní či otváraní obálok v prípade verejných súťaží.

 

,,Rozhodol som sa tak preto, lebo Galantské noviny sú pre všetkých obyvateľov Galanty viac ako dvadsať rokov jediným informačným zdrojom o činnosti mestských organizácií, mestského úradu, poslancov i primátora,“ vysvetlil nepodpísanie uznesenia o rozpočte primátor Paška. Schválené uznesenie o rozpočte považuje za zjavne nevýhodné pre mesto. Galantské noviny by pri takto schválenom rozpočte podľa neho zanikli.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies