Primátorom Prievidze chce byť aj informatik Richard Marko

NETKY.SK • 29 August 2014, 13:41 • 2 min
Primátorom Prievidze chce byť aj informatik Richard Marko

PRIEVIDZA - O post primátora Prievidze sa chce v novembrových komunálnych voľbách uchádzať aj 39-ročný informatik Richard Marko z Prievidze. Ako potvrdil pre TASR, do volieb ide ako nezávislý kandidát, pričom už začal s podpisovou akciou na podporu jeho kandidatúry. Svoj zámer ohlásil na facebooku.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že pre Prievidzu dokážem urobiť krok vpred. Mám dva druhy priorít. Jedna vec sú lokálne potreby mesta ako je parkovanie na Zapotôčkach, dokončenie obchvatu na Martin a Žilinu, vybudovanie ľahkoatletického športoviska s umelým trávnikom. Druhá vec je vízia pre Prievidzu. Myslím si, že celý región potrebuje víziu a dlhodobo na nej pracovať, aby nedochádzalo k situácii, že pri výmene primátora sa úplne zmení smerovanie celého regiónu," uviedol Marko.
    

Spresnil, že v súvislosti s víziou by veľkú váhu dával na vzdelanie. "Myslím si, že najväčší potenciál je práve v tých deťoch. Mali by sme sa starať o to, aby mali čo najlepšie vzdelanie a príležitosti byť úspešní v dnešnej globálnej ekonomike," podotkol.
      

Marko sa dlhodobo zdržiava v Spojených štátoch amerických, podľa neho to, že je zcestovaný a podniká v zahraničí, je jeho obrovskou devízou. "Nie som zaťažený hádkami a lokálnymi spormi, ktoré mnohokrát bránia progresu. Napríklad 'titanik' stojí podľa mňa kvôli nejakému detskému sporu," vysvetlil.
      

"Pre mňa post primátora nie je finančnou motiváciou. Chcem odovzdať niečo, čo som sa naučil vo svete a som pripravený na 100% sa tej Prievidzi venovať," dodal Marko.
      

Ďalším oficiálnym kandidátom na primátora metropoly hornej Nitry je aj bývalý zápasník Jozef Lohyňa, do volieb pôjde rovnako ako nezávislý. Súčasná primátorka Prievidze Katarína Macháčková svoju opätovnú kandidatúru plánuje ešte len ohlásiť, o hlasy voličov sa chce uchádzať ako kandidátka strany Sieť. Ostatné politické subjekty svojich kandidátov ešte nepredstavili.
      

Komunálne voľby budú 15. novembra. Hlasovanie o starostoch, primátoroch a obecných poslancoch sa koná v posledných 14 dňoch ich volebného obdobia. Vyhlasuje ich predseda Národnej rady SR najneskôr 90 dní pred ich konaním.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona