Primátorom Popradu chce byť aj Jozef Švagerko

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 15:25 • 2 min
Primátorom Popradu chce byť aj Jozef Švagerko

POPRAD - Kandidatúru na post primátora Popradu dnes po Antonovi Dankovi oficiálne ohlásil aj Jozef Švagerko (KDH).

slovakia

left justify in out

„Poprad potrebuje zmenu a tým aj ponuku nových nápadov a myšlienok. Chcem v ňom vytvárať vhodné podmienky pre mladých ľudí, ich vzdelávanie, strednej generácii zabezpečiť hlavne prácu a relax a seniorom pomáhať prežívať dôstojnú starobu. Ponúkam ľuďom to, čo im chýba, otvorenosť, ľudskosť, priestor pre dobré a zmysluplné nápady a novú kultúru vzťahov,“ zdôvodnil svoju kandidatúru Jozef Švagerko na tlačovej besede v Poprade. Jozef Švagerko je momentálne poslancom Mestského zastupiteľstva v Poprade. V nadchádzajúcich komunálnych voľbách bude kandidovať aj na pozíciu poslanca mestského zastupiteľstva.

 

„Kresťanskodemokratické hnutie v Poprade rozhodlo pred niekoľkými mesiacmi, že postaví do týchto komunálnych volieb svojho kandidáta,“ uviedol predseda Okresného centra KDH v Poprade Miroslav Glevaňák. Doteraz KDH podporovalo v komunálnych voľbách na post primátora Antona Danka. „Dozrel čas, aby demokracia v tomto meste dosiahla vyššiu úroveň,“ dodal Glevaňák. KDH už po predchádzajúcich komunálnych voľbách avizovalo, že v Poprade postaví vlastného kandidáta, keďže Anton Danko už neplánoval kandidovať. „On vie, že v tomto období tú podporu nedostane. Aj on sám vyhlásil, že už nebude ďalej kandidovať, takže aj z tohto dôvodu sme sa rozhodli tak, ako sme sa rozhodli,“ povedal o Švagerkovej kandidatúre Glevaňák. 

 

Švagerkovu kandidatúru podporilo aj SDKÚ-DS. „Sme rozhodnutí viesť nekonfrontačnú a konštruktívnu kampaň, bez osobných výpadov,“ uviedol Igor Wzoš (SDKÚ-DS). Podľa Wzoša momentálne v Poprade diskutujú aj s ďalšími stranami v pravej časti politického spektra o podpore Jozefa Švagerka. Podľa členky miestneho predsedníctva SDKÚ-DS v Poprade Beáty Sichrovskej rozhodnutie vicperimátora Popradu Milana Barana (SDKÚ-DS), ktorý ohlásil kandidatúru na post poslanca mestského zastupiteľstva v Poprade ako nezávislý, „bolo pre nás veľkým sklamaním“ a „jeho postoj sa nám zdá nekorektný“. Členstvo Milana Barana v SDKÚ-DS budú podľa nej riešiť stranícke štruktúry. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies