Primátorka Zvolena chce konať, o problémy ľudí sa zaujíma priamo na sídliskách

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 09:39 • 2 min
Primátorka Zvolena chce konať, o problémy ľudí sa zaujíma priamo na sídliskách

ZVOLEN - Primátorka Zvolena Lenka Balkovičová navštívila počas uplynulého týždňa mestské sídliská Zlatý Potok, Sekier, Podborovú, centrum mesta a Západ, aby diskutovala s obyvateľmi o tom, čo ich trápi a aké majú názory na smerovanie mesta.

slovakia

left justify in out

„Ľudia mi píšu, telefonujú, chcú sa stretnúť, no často pre iné povinnosti nedokážeme vzájomne zladiť časy. Premýšľala som, ako im vyjsť v ústrety a rozhodla som sa ich navštíviť priamo na sídlisku,“ hovorí primátorka. Ako ďalej uvádza, ľudia často upozornia na problém, ktorý si ona alebo jej úradníci nevšimnú.

 

Môže pritom ísť o drobnosť, ako napríklad vyznačenie priechodu pre chodcov na frekventovanej ulici, nebezpečne prevísajúce konáre stromov, výtlky na chodníkoch znepríjemňujúce život invalidom či mamičkám s kočíkmi. Navonok sú to drobnosti, ktorých náprava však môže ľuďom zvýšiť komfort bývania na ich sídlisku. Primátorka prisľúbila, že najbližšie príde aj s odpočtom, čo všetko sa podarilo urobiť.


„Podnetov bolo také množstvo, že som si musela zobrať zápisník, aby som na niečo nezabudla. Ľuďom som prisľúbila, že neostane iba pri rečiach. Všetky požiadavky som priradila jednotlivým odborným pracovníkom úradu, ich úlohou bude hľadať možnosti ich splnenia,“ vysvetľuje Balkovičová.

 

„Mestská kasa má svoje limity. Ľudia to chápu a sami zo stretnutí odchádzali s názorom, že vyriešiť úplne všetko jednoducho nie je možné. Na druhej strane je množstvo vecí, o ktorých som presvedčená, že sa splniť dajú. Aj preto považujem stretnutia za vydarené,“ dodáva.


Často opakovanou otázkou bola výška poplatku za odvoz a likvidáciu odpadu. „Ľuďom som povedala, že výhľadovo môže byť nižší. My sme pre to urobili maximum, teraz záleží na nich. Ak začnú vo výraznej miere triediť odpad a presvedčia aj iných, naozaj môžu na poplatku ušetriť. Ako primátorka sa snažím robiť všetko, aby ľudia boli vo Zvolene spokojnejší. Ak ľudia pochopia kroky mestského úradu a snáď aspoň máličko pomôžu, spoločne sa nám môže v našom meste žiť naozaj lepšie,“ uzatvára primátorka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies