Primátorka Prievidze doniesla Ficovi petíciu za výstavbu R2

NETKY.SK • 8 Október 2013, 10:53 • 2 min
Primátorka Prievidze doniesla Ficovi petíciu za výstavbu R2

BRATISLAVA - Premiérovi Robertovi Ficovi v utorok na úrad vlády doručila primátorka Prievidze Katarína Macháčková petíciu, aby vláda opäť zaradila budovanie rýchlostnej komunikácie R2 medzi svoje najvyššie priority.

slovakia

left justify in out

Petíciu za zaradenie piatich úsekov R2 v Trenčianskom kraji medzi vládne priority rozbehli na jar, hárky podpísalo 16 673 ľudí z celého trenčianskeho regiónu. Pridali sa k nej obce a mestá okresov Prievidza, Bánovce nad Bebravou a Partizánske. "Táto komunikácia je základom dopravnej infraštruktúry v našom regióne. My konkrétne v Prievidzi máme priemyselný park, ktorý je prázdny a investorom bráni táto okolnosť do Prievidze prísť," vysvetlila primátorka. 

Upozornila, že existujúcu cestu medzi Trenčínom a Prievidzou ľudia nelichotivo nazývajú "cestou smrti". Podľa jej slov z technicko-bezpečnostného hľadiska nespĺňa parametre potrebné pre súčasnú frekvenciu dopravy v tejto oblasti. "Bolo tam veľa smrteľných úrazov, cítime aj z tohto dôvodu potrebu, aby rýchlostná komunikácia bola vybudovaná," dodala primátorka. 

Macháčková pripomenula, že keď premiér Fico počas výjazdového zasadnutia vlády v apríli 2008 navštívil Prievidzu, prijal kabinet uznesenie, podľa ktorého mal minister dopravy zabezpečiť začatie stavebných prác piatich úsekov rýchlostnej cesty R2 v Trenčianskom kraji do konca roka 2010. "Prisľúbili nám že cesta sa začne stavať v roku 2010 a v roku 2014 bude ukončená. Bohužiaľ, realita je úplne iná," dodala primátorka Prievidze. Termíny výstavby sa stále posúvajú. Podľa slov Macháčkovej sa v lete tohto roku mal začať stavať len úsek Ruskovce-Pravotice, ale nestalo sa tak. Ostatné úseky sú plánované v rozpätí rokov 2015 až 2019. Primátorka Macháčková verí, že od Fica by sa mohla už na stredajšom výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej dozvedieť odpoveď na otázku, kedy sa so stavbou cesty začne. Macháčková sa na ňom ale nezúčastní, pozvánku nedostala. Očakáva, že téma sa tam napriek tomu otvorí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona