Primátorka pridáva do zemiakového šalátu aj niečo špeciálne. Vyskúšate to tak aj vy?

NETKY.SK • 22 December 2020, 12:44 • 2 min
Primátorka pridáva do zemiakového šalátu aj niečo špeciálne. Vyskúšate to tak aj vy?

Primátorka Trenčianskych Teplíc Zuzana Frajková Ďurmeková si spolu s dcérou zvykla ochutiť klasické jedlo späté so štedrou večerou a Vianocami aj niečím nezvyčajným.

slovakia

left justify in out

Najvyššia reprezentantka tohto kúpeľného mesta neďaleko Trenčína si dobre uvedomuje, čo je na Vianociach to najdôležitejšie. „Vianočné sviatky zvyknem tráviť doma s mojimi najmilovanejšími – s manželom a dcérkou. Z tradícií v našej rodine máme najradšej stretnutie sa pri štedrovečernom stole pri klasických vianočných pokrmoch,“ povedala.

 

img

 

No primátorka prezradila aj zaujímavú ingredienciu, ktorú v jej rodine pridáva do zemiakového šalátu jej dcéra. „Máme to spravodlivo rozdelené – dcéra Petra robí zemiakový šalát, do ktorého už niekoľko rokov pridávame aj jabĺčko,“ povedala s úsmevom a dodala, že ani manžel nezostane bez úloh a ona pripravuje veľmi dôležitú polievku.

 

„Manžel zasa pripravuje kapra a ja varím kapustnicu so sušenými slivkami, hubami a smotanou,“ prezradila s tým, že tieto sviatky budú trochu iné, od tých predošlých. A vyhovuje jej práve aj táto jedna skutočnosť, ktorú pandémia priniesla.

 

„Práve obdobie Vianoc tento rok vnímam oveľa intenzívnejšie aj z dôvodu, že som sa vyhla predvianočnému zhonu v obchodoch, ktorý v tomto období naozaj nemám rada,“ vysvetlila.

 

 

Zuzana Frajková Ďurmeková cíti, že je správne, ak sa stíšime a nemyslíme len na konzum. „Ľudia sú pokojnejší a oveľa intenzívnejšie môžu prežívať prípravy na sviatky.  V období pandémie to vnímam azda ako jediné pozitívum,“ dodala s tým, že chýbať jej však budú stretnutia so širšou rodinou, čo sa pre súčasnú situáciu nedá.

 

Primátorka Trenčianskych Teplíc zdôraznila, že menej naháňania po obchodoch môže týmto Vianociam pridať fakt, že ľudia budú viacej času tráviť spolu. „Tým, že sme čas vianočný vždy strávili doma spolu v rodinnej pohode, ani tento rok tomu nebude inak – práve to na Vianociach najviac milujem,“ vysvetlila.

 

Najvyššia predstaviteľka tohto kúpeľného mesta je vďačná za pohodu a radosť, ktoré nám Vianoce dávajú ako jeden z darov. „Z tohto pohľadu sa u nás nič nemení, práve naopak, cítim oveľa väčšiu pohodu a pokoj v porovnaní s minulými rokmi. O tom sú predsa Vianoce,“ uzavrela Zuzana Frajková Ďurmeková.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies