Primátorka Prešova odvolala z funkcie prednostu úradu

NETKY.SK • 1 December 2015, 16:26 • 2 min
Primátorka Prešova odvolala z funkcie prednostu úradu

PREŠOV – Jozef Smetana už nie je prednostom Mestského úradu (MsÚ) v Prešove. Z funkcie ho k 30. novembru odvolala primátorka mesta Andrea Turčanová. Informáciu agentúre SITA potvrdila hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny-Gazdová.

slovakia

left justify in out

Smetana bol do funkcie prednostu menovaný po nástupe nového vedenia úradu po komunálnych voľbách 18. decembra minulého roka. Vydržal v nej teda necelý rok. Na jeho miesto zatiaľ nebol vymenovaný žiadny nástupca.

 

Menovanie prednostu je pritom plne v kompetencii primátorky mesta. „Funkčnosť úradu je momentálne zabezpečená prostredníctvom zástupcu prednostu Eduarda Vokála, ktorý je zároveň vedúcim odboru vnútornej správy mestského úradu,“ uviedla Kmetóny-Gazdová.

 

Dôvody, pre ktoré sa primátorka rozhodla prednostu odvolať, radnica nekonkretizovala. Smetana však naďalej zostáva v pracovno-právnom vzťahu na mestskom úrade. V akej pozícii, zatiaľ nie je jasné. Smetana pred vymenovaním do funkcie prednostu zastával pozíciu vedúceho oddelenia manažérstva kvality a právnych služieb.

 

Zamestnancom úradu je od roku 1999, odvtedy pôsobil vo viacerých riadiacich funkciách ako vedúci organizačného referátu, vedúci kancelárie primátora, vedúci odboru vnútornej správy, vedúci odboru manažérstva kvality a zároveň zástupca prednostu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies