Primátorka Prahy ustúpila, na všetkých taxikárov skúšky čakať nebudú

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 17:27 • 2 min
Primátorka Prahy ustúpila, na všetkých taxikárov skúšky čakať nebudú

PRAHA - Primátorka hlavného mesta ČR Prahy Adriana Krnáčová po dnešnom rokovaní s predstaviteľmi taxikárov upustila od zámeru plošného testovania všetkých pracovníkov taxislužieb.

slovakia

left justify in out

Podľa upraveného návrhu novely príslušnej vyhlášky v zmysle dohody so zástupcami nespokojných taxikárov sa skúškam budú musieť podrobiť iba tí z nich, ktorí sa dopustili priestupku alebo správneho deliktu, a prirodzene aj adepti tohto remesla.
     

Dnešným rozhovorom predchádzali hrozby taxikárov, že opätovne - podobne ako 7. júla - vyjadria v pražských uliciach svoje odmietavé stanovisko voči návrhom radnice.
     

"Demonštrácie už nebudú nutné, protestné akcie boli odvolané," cituje internetový server iDNES.cz slová predsedu Asociácie koncesionárov v taxislužbe Karla Holcmana po dnešných rokovaniach.
     

Predmetom rozhovorov bola dnes aj cenotvorba v oblasti taxislužieb. Taxikári požadujú stanovenie minimálneho kilometrovného.
     

Protestná akcia pražských taxikárov, ktorých rádovo stovky vozidiel smerovali zo Strahova okolo sídiel rezortov financií a dopravy pred magistrát, aby tak dali najavo svoj nesúhlas s plánovanými opatreniami radnice pod vedením primátorky Adriany Krnáčovej, narušila 7. júna plynulosť cestnej premávky v hlavnom meste ČR. V pražskom Starom meste odovzdali zástupcovia taxikárov predstaviteľom magistrátu petíciu a následne akciu ukončili.
     

Akcia súvisela s pripravovanými opatreniami radnice, vrátane zintenzívnenia policajných kontrol vodičov taxislužieb a zákazu parkovania v modrých zónach, ale predovšetkým nových skúšok všetkých taxikárov, po ktorých dostanú povolenia na vykonávanie tejto služby už iba na päť rokov. Navyše v prípade, že skúšku nezvládnu ani na tretí pokus, by sa s možnosťou pracovať ako taxikár mohli rozlúčiť.
     

Pražská primátorka Adriana Krnáčová dala už skôr opakovane najavo, že jej prekážajú hlavne nepoctiví taxikári, ktorí poškodzujú kredit českej metropoly. Plánované opatrenia mesta zamerané proti nepoctivým vodičom taxíkov sa, ako zdôraznili ich predstavitelia, by sa dotkli aj korektných profesionálov za volantmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies