Primátorka Paríža krotí prezidenta Hollanda

NETKY.SK • 7 November 2014, 16:41 • 2 min
Primátorka Paríža krotí prezidenta Hollanda

PARÍŽ - Prvá žena Paríža Anne Hidalgová schladila odhodlanie francúzskeho prezidenta a svojho straníckeho socialistického kolegu Francoisa Hollanda podporiť kandidatúru mesta na usporiadanie olympijských hier v roku 2024.

slovakia

left justify in out

"Ak sa Paríž rozhodne kandidovať, má moju priazeň," deklaroval Hollande vo štvrtok v televíznom rozhovore. Hidalgová zvolala na piatok tlačovú konferenciu, na ktorej potvrdila zdržanlivý postoj. "Nič a nikto ma nedonúti postupovať inak, pokiaľ ide o prípadnú kandidatúru Paríža. Žiadam rešpekt ku kolektívnej práci, žiadam úctu k Parížanom," povedala primátorka.

 

Francúzsky olympijský výbor (CNOSF) prejavil záujem popasovať sa o právo zorganizovať OH 2024. V utorok to potvrdil prezident CNOSF Denis Masseglia. Rozhodnutie by vraj mohlo padnúť v januári. 

 

Hidalgová si kladie tri podmienky: transparentný proces výberu zo strany Medzinárodného olympijského výboru, ekonomickú únosnosť a udržateľnosť životného prostredia. 

 

Paríž hostil olympijské hry v rokoch 1900 a 1924, pokus o ďalšie repete mu nevyšiel v rokoch 1992, 2008 a 2012. "Paríž kandidoval na rok 1992 a prehral s Barcelonou, potom prišiel rok 2008 a víťazstvo Pekingu, v roku 2012 nás zdolal Londýn. Neželám si, aby olympijský sen opäť raz narazil na realitu," dodala Hidalgová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies