Primátorka mesta Humenné našla pri náhodnej kontrole na mestskej polícii alkohol

NETKY.SK • 26 Február 2015, 08:10 • 2 min
Primátorka mesta Humenné našla pri náhodnej kontrole na mestskej polícii alkohol

HUMENNÉ – Primátorka mesta Humenné Jana Vaľová našla počas kontrolného dňa na mestskej polícii ešte v polovici februára v služobných priestoroch alkohol.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala na tlačovej konferencii, kontrolný deň urobila náhodne v spoločnosti prednostu mestského úradu Ondreja Bartka ešte 16. februára a spoločne zistili hneď niekoľko nedostatkov. Najzávažnejším bolo to, že v služobných priestoroch, v skrinkách, ktoré sú určené na spisy, sa nachádzal alkohol. Uviedla však, že policajti pod vplyvom alkoholu neboli, no aj napriek tomu išlo o porušenie pracovnej disciplíny, z čoho vedenie mesta vyvodilo dôsledky.

 

„Vedenie mesta postupovalo v rámci zákona a uložilo viacero sankcií. Zástupca náčelníka mestskej polície sa vzdal svojej funkcie. Pôsobí už iba ako radový policajt. Náčelník prišiel o 100 % osobných príplatkov po dobu troch mesiacov a ďalším pracovníkom, ktorí vykonávali v daný deň službu, bude z osobných príplatkov na tri mesiace vykonaná zrážka vo výške 50 %,“ povedal hovorca mesta Humenné Kamil Kobak.

 

Policajti okrem iného podľa primátorky "neboli ustrojení alebo boli v civile". Tiež nemali poznatky o tom, kde sa momentálne nachádzajú hliadky v teréne, aj preto mesto pristúpilo k sankciám.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona