Primátori Košíc a Banskej Bystrice žijú hokejom, uzavreli stávku

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 18:21 • 2 min
Primátori Košíc a Banskej Bystrice žijú hokejom, uzavreli stávku

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti úradujúceho slovenského šampióna HC Košice nastúpili dnes popoludní už na svoje 8. finále po sebe a celkovo pätnáste.

slovakia

left justify in out

Ich súperom sú hokejisti HC'05 Banská Bystrica, ktorí premiérovo zabojujú o majstrovský titul. Prvý duel hrajú súperi práve dnes v košickej Steel aréne a pri tejto príležitosti sa primátori oboch miest, košický Richard Raši a banskobystrický Ján Nosko stretli v metropole východu a uzavreli netradičnú stávku, pričom každý z nich verí vo víťazstvo svojho tímu.

     

Ako dnes TASR informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Sekerešová, prví muži oboch miest sú fanúšikovia svojich tímov a v prípade voľného času, ktorého nie je veľa, radi zájdu povzbudiť družstvo aj priamo na štadión.
     

"Zaujímavosťou je, že obaja primátori sú pôvodným povolaním lekári. Zatiaľ čo Richard Raši je úrazový chirurg, Ján Nosko je pediater a kardiológ. Košický primátor dokonca osem rokov robil lekára sedemnásobným majstrom Slovenska HC Košice a tri roky bol lekárom ženskej hokejovej reprezentácie," dodala.
     

Obaja primátori sa rozhodli v rámci stávky finančne podporiť vybranú športovú triedu v meste víťaza, ale zároveň urobiť aj zdravotný dozor na striedačke mládežníkov počas niektorej z ich športových akcií. Ten, ktorého družstvo prehrá vo finálovej sérii, bude nielen prispievateľom na rozvoj športu v meste víťaza, ale aj dozorujúcim lekárom pri športovom zápase nastupujúcej generácie.
     

"Košice sú mestom skvelých športovcov a nadšených fanúšikov. Okrem toho, že fandím našim chlapcom, rád sa vždy zapojím aj do akcie, ktorá akýmkoľvek spôsobom podporí šport a mládež," povedal Richard Raši.
     

"Aj Banská Bystrica je mestom úspešných športovcov a olympijských víťazov. Som rád, že budeme môcť podporiť našu začínajúcu hokejovú generáciu na škole, ktorá je epicentrom úspešných hviezd NHL. Držím našim chlapcom palce," doplnil Ján Nosko.

 

 

 

Posted by Ján Nosko on 1. apríl 2015



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies