Primátori Bratislavy a Moskvy podpísali vyhlásenie o spolupráci

NETKY.SK • 2 September 2011, 13:49 • 2 min
Primátori Bratislavy a Moskvy podpísali vyhlásenie o spolupráci

Primátori Bratislavy a Moskvy podpísali vyhlásenie o spolupráci - Politika Bratislavský primátor Milan Ftáčnik podpísal dnes s moskovským primátorom Sergejom Sobianinom spoločné vyhlásenie o spolupráci. Ftáčnik je v súčasnosti na niekoľkodňovej návšteve r

slovakia

left justify in out

img

Bratislavský primátor Milan Ftáčnik podpísal dnes s moskovským primátorom Sergejom Sobianinom spoločné vyhlásenie o spolupráci. Ftáčnik je v súčasnosti na niekoľkodňovej návšteve ruskej metropoly Moskva.
      Ako TASR informoval hovorca bratislavského primátora Ľubomír Andrassy, spolupráca sa má týkať ôsmich oblastí. Najdôležitejšími z nich sú podpora podnikania, cestovného ruchu a kultúrnej výmeny, ako aj kooperácia mestských kultúrnych organizácií.
      Ide o konkrétne kroky na roky 2012-2014. Podľa Ftáčnika treba preferovať spoluprácu na praktických projektoch - najmä v oblasti podpory turizmu a kultúrnych aktivít. Za posledné dva roky sa v Bratislave zvyšuje počet ruských turistov.
      Ftáčnikov moskovský partner Sobianin uviedol, že sa otvárajú možnosti pre slovenské firmy, pretože Moskva má pripravené projekty rozvoja cestnej infraštruktúry a výstavby, a spolupráca je možná i vo vedeckej oblasti. Zároveň informoval, že pripravujú druhý prstenec dopravného obchvatu, kde je potenciál aj pre využitie inteligentných dopravných systémov.
      Spoločné vyhlásenie a program spolupráce na roky 2012–2014 nadväzujú na Memorandum o rozvoji vzťahov a spolupráci medzi oboma hlavnými mestami, ktoré v roku 1999 podpísal primátor Bratislavy Jozef Moravčík.
      Bratislavský primátor Ftáčnik bol druhým zahraničným hosťom, ktorého prijal Sobianin od nástupu do funkcie v októbri 2010. Návšteva v Moskve sa uskutočňuje v rámci podujatia Mesiac Slovenska v Ruskej federácii, ktorú pripravilo slovenské veľvyslanectvo v Moskve.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies