Primátora Drážďan chráni polícia: Na sociálnych sieťach sa mu vyhrážajú

NETKY.SK • 4 Február 2017, 15:47 • 2 min
Primátora Drážďan chráni polícia: Na sociálnych sieťach sa mu vyhrážajú

DRÁŽĎANY - Nemecká polícia začala s vyšetrovaním nenávistných prejavov vrátane výziev na fyzickú likvidáciu, ktorých terčom sa na sociálnych sieťach stal primátor saskej metropoly Drážďany Dirk Hilbert.

slovakia

left justify in out

Ako dnes potvrdili policajné zdroje, skúmajú podozrenie z trestných činov vyhrážania sa a ohovárania.

V piatok polícia zaistila viacero komentárov na sociálnych sieťach, u ktorých jestvuje podozrenie z naplnenia skutkovej podstaty trestného činu.

Navyše príslušníci bezpečnostných zložiek nepretržite chránia Hilbertovo bydlisko.

Informácie priniesli internetové vydania denníkov Sächsische Zeitung a Bild.

Za nárastom nenávistných prejavov je stredajšie vyjadrenie liberála z FDP, v ktorom varoval pred mýtom robiť z mesta Drážďany obeť v súvislosti s ničivými náletmi spojencov z februára 1945 a upozornil, že Drážďany boli všetko iné len nie nevinné mesto. Navyše sa nechal počuť, že práve v súčasnosti sa neustále objavujú pokusy pravicových extrémistov o zmenu výkladu histórie a posun Drážďan do pozície obete.

Medzi anonymnými príspevkami boli aj také, ktoré hovorili o tom, že by sa bolo treba primátorovi pozrieť na lebku, poslať na neho angloamerické bombardéry, či vyhnať ho z mesta, nechýbali však ani hrubé nadávky.

Pri štyroch náletoch spojeneckých bombardérov na Drážďany v dňoch 13.-15. februára 1945 dopadlo na mesto vyše 3 900 ton výbušných a zápalných bômb. Zahynulo až do 25.000 ľudí.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies