Primátora Bukurešti zadržali pre podozrenie z brania úplatkov

NETKY.SK • 6 September 2015, 14:50 • 2 min
Primátora Bukurešti zadržali pre podozrenie z brania úplatkov

BUKUREŠŤ - Rumunskí protikorupční prokurátori v noci nadnes zadržali na 24 hodín primátora Bukurešti Sorina Opresca pre podozrenie, že od firiem pracujúcich pre bukureštskú radnicu zobral úplatky vo výške 25.000 eur.

slovakia

left justify in out

 Informovala o tom agentúra AP.

 

Portikorupčná prokuratúra uviedla, že firmy, ktoré mali v rokoch 2013-2015 podpísané zmluvy s bukureštskou radnicou, boli povinné zaplatiť vysoko postaveným úradníkom až 70 percent zo svojho zisku, z čoho údajne až desať percent išlo priamo do rúk primátora.

 

Prokurátori zadržali Opresca tesne po polnoci po tom, čo ho údajne natočili pri preberaní úplatku, uviedla agentúra Agerpres. Súd teraz musí rozhodnúť, či ho v priebehu dnešného dňa rumunské úrady aj formálne zatknú. Oprescu sa k incidentu doposiaľ nevyjadril.

 

Šesťdesiatriročný politik je bukureštským primátorom od roku 2008. V roku 2009 sa uchádzal aj o prezidentské kreslo a v minulosti bol tiež senátorom vládnucej Sociálnodemokratickej strany (PSD).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies