Primátora Belehradu jednohlasne odvolali

NETKY.SK • 25 September 2013, 08:52 • 2 min
Primátora Belehradu jednohlasne odvolali

BELEHRAD - Primátor srbského hlavného mesta Belehrad Dragan Dilas v utorok prišiel o svoju funkciu. Z postu ho odvolalo mestské zastupiteľstvo, keďže v krajine sa šéfovia radníc nevolia priamo. Za hlasovalo až 60 poslancov, pričom proti nebol nikto zo 106 prítomných zástupcov.

slovakia

left justify in out

Dilas je predsedom Demokratickej strany, ktorá je na celoštátnej úrovni v opozícii. Za jeho odvolaním stojí najmä Srbská pokroková strana (SNS) a Demokratická strana Srbska (DSS). Podľa miestneho šéfa SNS Aleksandra Jovičiča je "atmosféra medzi obyvateľmi Belehradu napätá" a zmena na poste primátora metropoly bola preto "nevyhnutná". Nového primátora by mali zvoliť do 30 dní. Podľa Dilasa, ktorý bol na čele radnice od roku 2008, jeho odvolanie nemá žiadny súvis s jeho dosiahnutými výsledkami a ide len o výsledok politického boja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies