Primátor zo Sečoviec prideľoval mestské byty podľa vlastného uváženia, rolu mohla zohrať aj výška úplatku

NETKY.SK • 19 Marec 2021, 17:02 • 2 min
Primátor zo Sečoviec prideľoval mestské byty podľa vlastného uváženia, rolu mohla zohrať aj výška úplatku

KOŠICE - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal návrh na vzatie do väzby obvineného primátora mesta Sečovce (okres Trebišov) Jozefa Gamráta z dôvodu kolúznej a preventívnej väzby.

slovakia

left justify in out

Stotožnil sa tak s návrhom vyšetrovateľa. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.


Primátora Jozefa Gamráta zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) vo štvrtok (18. marca) v rámci akcie Feudál. Obvinený je podľa medializovaných informácií z prijímania úplatku.

 

Korupcia súvisela s prideľovaním mestských bytov a tiež so zákazkami pre mesto Sečovce. V tomto prípade obvinil vyšetrovateľ dve osoby zo zločinu prijímania úplatku a štyri z prečinu podplácania.

 

Ako informoval portál Korzár.Sme, zo správy hlavného kontrolóra, vypracovanej 16. júla 2020, vyplynulo, že v období roka a pol pridelil primátor vlastným rozhodnutím jedenásť nájomných bytov novým nájomníkom bez toho, aby žiadosti prerokovala finančná komisia pri MsZ. Piati úspešní uchádzači sa pritom nenachádzali ani na zozname čakateľov. 

 

Aktuálne je v ňom 167 záujemcov, pričom až 26 žiadosti bolo podaných ešte v roku 2016. „Pri uzavretých zmluvách za kontrolované obdobie došlo k nedodržaniu postupu prideľovania bytov, ktorý je definovaný v článku 3 VZN č. 1/2016 o spôsobe prideľovania nájomných bytov, kde sa uvádza: 3.1. Žiadosti občanov spĺňajúcich podmienky na uzavretie nájomnej zmluvy prerokuje a vyhodnotí referát správy miestnych daní, poplatkov a správy bytov Mestského úradu Sečovce. Pri splnení podmienok zaradí žiadosti do zoznamu, resp. osobitného zoznamu, ktorý predloží na rokovanie príslušnej komisie. 3.2. Výber nájomcov zo zoznamu, resp. osobitného zoznamu, sa uskutoční na rokovaní príslušnej komisie mestského zastupiteľstva,“ informoval kontrolór v správe. 

Súvisiaci článok: NAKA úradovala na východe Slovenska. Pri akcii Feudál skončil v putách primátor



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies