Primátor Trnavy Bročka vidí v Štrkoch veľký potenciál

NETKY.SK • 7 Jún 2015, 13:42 • 2 min
Primátor Trnavy Bročka vidí v Štrkoch veľký potenciál

TRNAVA - Primátor Trnavy Peter Bročka upriamil pozornosť Trnavčanov na lokalitu Štrky, ktorá by sa mohla stať novou prímestskou rekreačnou zónou pre obyvateľov mesta. Nachádza sa v dotyku cestného obchvatu Trnavy a okrem streleckého centra nemá žiadne iné využitie a pustne. No už druhý týždeň sa tam robia úvodné čistiace práce.

slovakia

left justify in out

"Ide o zónu s neuveriteľným potenciálom a dostupnosťou. Za mestom nám 'spia' takmer štyri hektáre lesoparku, ktoré sa za roky nezáujmu zmenili na kombináciu džungle a smetiska. Súčasťou areálu je aj niekoľko chatiek," napísal primátor na svojom profile na sociálnej sieti.

 

Mesto, ako uvádza, ešte v roku 2002 odstránilo náletové dreviny a kroviská za 468.000 Sk a nasledovala inventarizácia zelene. „A tam to aj skončilo,“ konštatoval Bročka, ktorého jeden z najdôležitejších bodov volebného programu bola rekultivácia životného prostredia v meste. V prvej fáze mesto odstráni pomocou pracovníkov na aktivačných prácach drevnú hmotu popadaných a odumretých stromov. Materiál spracuje drvička, ktorú firma zapožičia bezplatne za odvoz takto spracovanej hmoty. Na odstránenie čiernej skládky sa radnica pokúsi získať peniaze z grantov. "Dlhodobý cieľ je oddychová zóna, čaká nás ešte dlhá cesta. Dôležité je, že sme začali," napísal Bročka.

 

Informácia vyvolala u Trnavčanov priaznivú odozvu vrátane reakcií na účasť na brigádach, ak by ich mesto vyhlásilo. Obyvatelia na túto novú možnosť tak reagujú aj z dôvodu, že rozloha zatiaľ jedinej rekreačnej zóny Kamenného mlyna sa neustále okliešťuje. Predchádzajúce vedenie mesta povolilo výstavbu rodinných domov v jej blízkosti pozdĺž prístupovej lesoparkovej trasy, dokonca umožnilo, aby jej chodník preťala cesta. Trnavčania sú z toho veľmi sklamaní, pretože sa za voľnou prírodou musia vydávať mimo svojho na rovine položeného mesta. Najbližšie sú Malé Karpaty, vzdialené viac ako 20 kilometrov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona