Primátor Trnavy Bročka neplánuje vstúpiť do veľkej politiky

NETKY.SK • 14 December 2016, 10:47 • 2 min
Primátor Trnavy Bročka neplánuje vstúpiť do veľkej politiky

TRNAVA – Primátor Trnavy Peter Bročka vylučuje svoj vstup do veľkej politiky, nezláka ho ani žiadna z novovznikajúcich politických strán. Bročka však aj z pozície predsedu zoskupenia primátorov krajských miest K – 8 mieni otvorene hovoriť o problémoch samospráv, ktoré by politici mali riešiť.

slovakia

left justify in out

„Keď o tom nebudem hovoriť, tak sa to tam nedostane,“ povedal na dnešnej tlačovej besede. Svoje miesto vo veľkej politike však Bročka nevidí, pretože nechce byť súčasťou žiadnej skupiny. Kandidovať nebude ani vo voľbách do orgánov Trnavského samosprávneho kraja, ktoré budú na budúci rok. „Teraz mám v určitom čase určité množstvo peňazí, značnú kontrolu a nejaké výsledky,“ povedal o svojom pôsobení na radnici. Angažovanie vo vysokej politike by považoval za mrhanie svojou energiou. Novým politickým stranám bude držať palce, pokiaľ Slovensko posunú dopredu. „Keď sa ma príde niekto opýtať, ako by sa dala zlepšiť samospráva, ja komukoľvek dám svoje poznatky,“ dodal Bročka.

 

Peter Bročka sa stal primátorom Trnavy v komunálnych voľbách pred dvoma rokmi. Kandidoval ako nezávislý spoločne so zoskupením ďalších nezávislých kandidátov Za lepšiu Trnavu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona