Primátor Sobraniec odvolal mimoriadnu situáciu súvisiacu so žltačkou

NETKY.SK • 12 December 2016, 16:45 • 2 min
Primátor Sobraniec odvolal mimoriadnu situáciu súvisiacu so žltačkou

SOBRANCE – Sobranský primátor Pavol Džurina dnes odvolal mimoriadnu situáciu, ktorú na území mesta v súvislosti so zvýšeným výskytom vírusovej hepatitídy typu A (VHA) vyhlásil ešte koncom septembra.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je podľa jeho slov fakt, že mesto ukončilo záchranné práce na odstránení ohnísk nákazy, ktoré boli vykonávané v súvislosti s ohrozením verejného zdravia druhého stupňa na území Sobraniec.

 

"Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Michalovciach vydal stanovisko, v ktorom konštatuje, že v priebehu mesiacov október a november 2016 nezaznamenal nové prípady ochorenia VHA a aktuálna hygienicko-epidemiologická situácia v meste Sobrance je stabilizovaná," informoval primátor v oficiálnom stanovisku.

 

Krízový štáb prijal na jeseň v súvislosti s mimoriadnou situáciou v meste viaceré opatrenia. Išlo napríklad o zásobovanie pitnou vodou, čistenie studne či odstraňovanie nelegálne uskladneného tuhého komunálneho odpadu. Situáciu v meste monitorovala aj polícia. RÚVZ v Michalovciach vydal vtedy tiež rozhodnutie o povinnom očkovaní detí predškolského a školského veku v Sobranciach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona